"Fat Duck" restoranui skirtas aukščiausias balas - 10 iš 10, tai reiškia, kad ten nuolat gaminami "idealūs patiekalai". Be to, H. Bliumentalio restoranas - viena iš nedaugelio maitinimo įstaigų, kuriai įtakingas prancūzų vadovas "Michelin" skyrė aukščiausią įvertinimą - tris žvaigždutes.
Įsikūrusi į vakarus nuo Londono, netoli britų monarchų užmiesčio rezidencijos - Vindzoro pilies, "Fat Duck" yra viena vadinamosios molekulinės virtuvės pasaulio lyderių. Patiekalai, kurie privalo atitikti aukščiausius kokybės reikalavimus, gaminami virtuvėje, primenančioje sudėtingą mokslo laboratoriją.
Restoranas "Fat Duck" pagarsėjo visame pasaulyje po to, kai H. Bliumentalis pradėjo maitinti lankytojus sraigių koše ir žuvų ledais. Dabar apie šiuos patiekalus sklando legendos.
Antroje "Good Food Guide" reitingo vietoje atsidūrė pasaulyje pripažinto britų virtuvės meistro Gordono Ramsio (Gordon Ramsay) restoranas, pavadintas jo vardu. Šiam restoranui skirti 9 balai iš 10.
Lyderių trejetuką vainikuoja prancūzų virėjo Raimono Blano (Raymond Blanc) liukso klasės restoranas "Le Manoir aux Quat'Saisons" ("Keturių metų laikų dvaras"). Restoranui, įsikūrusiam Oksforde, skirti 8 balai iš 10.
Rašyti komentarą