Džordžo Klūnio namas - ne Klaipėdoje, o Nidoje

Džordžo Klūnio namas - ne Klaipėdoje, o Nidoje

Holivudo žvaigždę Džordžą Klūnį (George Clooney) apgavo - apsukrių maklerių pasiūlytasis namas yra visai ne Klaipėdoje, o Nidoje. Be to, reklamoje pateikiamoje nuotraukoje pavaizduotasis namas išvis neparduodamas.

Įprasta manyti, kad statistiniam amerikiečiui Europa yra viena šalis. Todėl jie esą neteikia reikšmės, kurioje šalyje bus jų išsirinktasis nekilnojamojo turto objektas. Svarbu, kad iki jo būtų galima greitai ir patogiai nuvykti.

Gal dėl pastarosios priežasties vienoje per televiziją rodomoje reklamoje aktoriaus Dž. Klūnio vaidinamas personažas sau ir žmonai namą išsirinko būtent Nidoje. Tai vienintelė gyvenvietė Neringoje, greta kurios yra aerodromas, būtinas nusileisti Holivudo žvaigždę atskraidinsiančiam lėktuvui. O kokioje Europos šalyje, tuo labiau mieste stovės tas namas, esą ne taip svarbu. Juolab kad Klaipėdoje, kuri ir minima reklamoje, nėra oro uosto.

Matyt, tokiomis nuostatomis ir vadovavosi reklamos kūrėjai. Todėl jų herojus, savo išrinktajai rodydamas ką tik įsigyto namo nuotrauką, sako, jog jis esąs Klaipėdoje. Nors iš tikrųjų šis statinys yra Nidoje.

Juokai juokais, tačiau ne vienas pajūrio gyventojas pastebėjo šią klaidą.

Banko, kurio paslaugos ir reklamuojamos aprašytoje reklamoje, atstovas Andrius Vilkancas teisinasi, esą siužete populiarinamos banko teikiamos taupymo paslaugos, todėl apie nuotraukoje pateiktąjį namelį nė neverta kalbėti.

"Be to, tas siužetas yra ironiškas. Ir ta deimantą, ir patį Klūnį, ir išrinktą namą reikia suprasti ne tiesiogiai. Mat taip pasisekti, kaip minėtosios reklamos herojei, gali tik nedaugeliui. Visi kiti savo svajones gali įgyvendinti tik taupydami", - aiškino banko atstovas.

Jis teigė, kad daugeliui lietuvių svajonių būstas esą asocijuojasi su nameliu ant jūros kranto, todėl ir reklamoje panaudotas apibendrintas vaizdelis iš pajūrio.

"Tą nuotrauką mes pirkome iš vienos reklamos agentūros. Iš kur ji gavo, negaliu atsakyti. Koks agentūros pavadinimas, dabar negalėčiau atsakyti, reikėtų pasitikslinti. O ar kas nors negerai?" - savo ruožtu pasiteiravo A. Vilkancas.

Gerbiamam banko atstovui iš Vilniaus galima būtų priminti, kad Klaipėda ir Nida yra dvi skirtingos vietovės, kurias vieną nuo kitos skiria ne tik 50 km atstumas, bet ir Kuršių mariomis vadinamas vandens telkinys. Aišku, žvelgiant iš Vilniaus bokštų, tiek Klaipėda, tiek ir Nida yra tas pats pajūris.

Be to, vertėtų patikslinti, kad reklamoje vaizduojamas būstas yra tikrai ne ant jūros, o ant marių kranto.

Ir galiausiai - jis nėra parduodamas.

Šio garsiojo namuko Nidoje, Skruzdynės gatvėje, savininkai, sužinoję, kad jų nuosavybės nuotrauka naudojama reklamoje, buvo priblokšti.

"Draugai paskambino ir pasakė, kad mūsų namas reklamuojamas per televiziją", - "Vakarų ekspresui" sakė namo savininkas klaipėdietis Romualdas Pečeliūnas.

Jis teigė šį akibrokštą aptaręs tik su žmona bei artimiausiais draugais, o į reklamos kūrėjus nesikreipė.

HEROJUS. Šį namą, kurį aktoriaus Džordžo Klūnio vaidinamas personažas išrinko savo nuotakai, yra ne Klaipėdoje, o Nidoje. Be to, jis jau turi savo savininkus. EPA-ELTA nuotr.

"Mes to namo nei dabar parduodame, nei ateityje žadame parduoti. Tačiau ar kreipsimės į banką ar reklamos agentūrą, dar nesvarstėme. Man nei pliusas, nei minusas. Viena vertus, jei pastatas yra greta gatvės, jį galima fotografuoti ir be savininkų sutikimo. Kita vertus, reklamos užsakovai bent jau iš mandagumo galėjo paprašyti leidimo. Juolab kad jie ne atminimui namą fotografavo, o nuotrauką naudojo reklamoje", - svarstė namo savininkas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder