Duonos salotos pagal Mino

Duonos salotos pagal Mino

"Vakarų ekspresas" ir toliau kaišioja nosį į žinomų žmonių virtuves ir pilnus puodus. Savo kulinarine patirtimi šįkart dalijasi dainininkas Mino.

"Žinia, dabar vyksta Pasaulio krepšinio čempionatas, ir šiukštu negalima trukdyti jokio vyro, o kai kada - ir moteriškės, kibti su visokiais prašymais pagaminti ką nors skanaus. Geriausi patiekalai šiuo laiku - įvairūs užkandžiai ir salotos; geriausiai tokios, kurios tinka prie alaus. Nori nenori alaus žiūrėdamas krepšinį išgeri gerokai daugiau, o prie alaus tinka kepta duonytė.

Mums reikės: ketvirčio kepaliuko duonos (skaniau šviesesnė, tačiau tiks ir ta, kurios rasite namuose). Šiek tiek aliejaus, viena ar dvi morkos, keletas skiltelių česnako, majonezo, druskos.

Ką daryti: įsijungti teliką ir žiūrėti krepšinį garsiai šaukiant, kai lietuvaičiai pataiko, ir gražiai riebiai lietuviškai keiktis, kai netyčia pataiko varžovai. Per pertrauką eiti į virtuvę nuleisti garo ir pasigaminti užkandį.

Duoną supjaustyti kubeliais, pakepinti įkaitintame aliejuje. Palaukti kelias minutes, kol duona atvės. Jos gabaliukus sudėti į dubenį, į jį smulkiai pritarkuoti morkų, pridėti supjaustyto česnako, užpilti majonezo ir viską sumaišyti. Pasūdyti pagal skonį.
Jeigu užpuolė noras improvizuoti, nes lietuviams gerai sekasi, galima pridėti fermentinio sūrio gabaliukų, o jeigu varžovus triuškinam, tai vietoje morkų arba prie jų galima pridėti virtų pupelių (prieš tai atvėsinti).

Skanaus, ir mes kašį laimėsime."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder