Didžiausios senovės mįslės

Didžiausios senovės mįslės

Nepaisant to, kad esame kur kas labiau apsišvietę negu mūsų protėviai, gyvenę prieš tūkstantmečius, turime mokslo žinių ir naudojamės aukštosiomis technologijomis, vis dar nepajėgiame įminti kai kurių tolimos praeities mįslių. Kalbame apie istorikams gerai žinomus faktus, kurių iki šiol taip ir nesugebama paaiškinti.

Piramidžių statybos paslaptis

Piramidžių randama ne tik Egipte, bet ir Kinijoje, Pietų Amerikoje ir net Europoje. Žinoma, kad senovės egiptiečiai jose laidojo faraonus, bet dauguma tyrinėtojų mano, kad pirminė jų paskirtis buvo visai kitokia. Kai kas net mano, kad piramidės buvo kosminės energijos saugyklos ir kad jas pastatė ateiviai.

Bermudų trikampio piramidės

Praėjusio šimtmečio pabaigoje legendinio Bermudų trikampio rajone, vandenyno dugne buvo aptikti du statiniai, kurių forma priminė piramidę. Tik jie pastatyti ne iš akmens, o iš paslaptingos medžiagos, panašios į stiklą. Be to, pagal amžių šios piramidės aiškiai "jaunesnės" už egiptiečių. Tyrinėtojai taip ir nesuprato, kam prireikė statyti piramides jūros dugne...

Egipto sfinksas

Mokslininkai išsiaiškino, kad garsųjį Kairo sfinksą pastatė visai ne senovės egiptiečiai. Jis egzistavo gerokai anksčiau, prieš susikuriant Egipto civilizacijai ir prieš piramides. Kas gi jį iškalė iš akmens ir kokiu tikslu?

Šumerų kilmė

Šumerų civilizacija atsirado Pietų Mesopotamijoje maždaug VI tūkstantmetyje prieš mūsų erą. Būtent šumerai išrado ratą, pradėjo naudoti dantiraštį ir Saulės bei Mėnulio kalendorius. Taip pat jie pirmieji žmonijos istorijoje išmoko degti plytas ir daug kita. Iki šiol nežinoma, iš kur atkeliavo šumerai. Yra net versija, kad jie atvyko iš kosmoso. Tikriausiai šumerų palikuonys ir dabar gyvena tarp mūsų, bet nieko nežino apie savo kilmę.

Pasaulinis tvanas

Apie šį įvykį užsimenama Biblijoje, taip pat senuosiuose įvairių tautų mituose. Bet ar jis iš tikrųjų vyko? Šiuolaikiniai mokslininkai padarė išvadą, kad apie 5600 metus prieš mūsų erą vyko stiprus žemės drebėjimas, dėl jo Juodosios jūros lygis pakilo 140 metrų. Suprantama, kad tai žmonėms turėjo katastrofiškų padarinių. Sprendžiant iš visko, apie šį kataklizmą ir kalbama minėtuose šaltiniuose.

Atlantidos žūtis

Atlantidos istoriją gana išsamiai aprašo Platonas, kuris savo ruožtu rėmėsi egiptiečių žynių rankraščiais, saugomais Aleksandrijos bibliotekoje. Tačiau prisikasti iki pirminių šaltinių taip ir nepavyko - papirusai sudegė per gaisrą. Daugybę amžių visame pasaulyje buvo ieškoma žuvusio žemyno ir jame klestėjusios civilizacijos pėdsakų, bet nesėkmingai.

Aleksandro Makedoniečio mirtis

Didysis karvedys Aleksandras Makedonietis mirė 32-ejų. O jo mirties priežastis nėra tiksliai žinoma. Pagal vieną, labiausiai paplitusią versiją, jis buvo nunuodytas. Persai tvirtino, kad jį nubaudė dievai už Kyro kapo išniekinimą. Maža to, tiksliai net nežinoma, kur būtent buvo palaidotas Aleksandras! Nors jo kapas "randamas" tai šen, tai ten...

Baltaodžiai inkų valdovai

Inkų imperijos valdovai buvo laikomi dievų palikuonimis. Kad ir kaip būtų keista, net jų išvaizda labai skyrėsi nuo valdinių - jie buvo barzdoti ir šviesios odos. Inkų karaliai apskritai nebuvo panašūs į indėnus, senuosius Amerikos gyventojus. Tai teigė ir konkistadorai, kuriems teko su jais susitikti. Yra hipotezė, kad inkus valdė europiečiai, kadaise, neatmenamais laikais atvykę į Amerikos žemyną.

Naskos geoglifai

Juos galima įžiūrėti tik iš paukščio skrydžio, nes šie piešiniai žemės paviršiuje yra didžiuliai. Pavyzdžiui, erelio atvaizdo ilgis yra apie 120 m, o voro - 46 metrai. Suprantama, šiems piešiniams sukurti reikėjo daug pastangų. Bet kodėl tai buvo taip svarbu? Galbūt geoglifais buvo kas nors ženklinama arba jie buvo susiję su kokiu nors kultu, juos turėjo matyti dievybės, nes žmonės tada dar neskraidė... Galbūt dievais buvo vadinami ateiviai, atvykdavę į Žemę žvaigždėlaiviais?

Velykų salos statulos

Velykų saloje monolitinių statulų "moai" yra apie 900, dauguma - vulkano Rano Raraku apylinkėse. Yra nesuprantama, kaip saloje gyvenusiems laukiniams pavyko sukilnoti tokius luitus ir iš jų iškalti statulas. Pagal vietos legendas akmeninės statulos kadaise buvo gyvi milžinai, o paskui jie nustojo vaikščioti ir virto akmenimis. Bet kas tuo patikės?

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder