Desertinės fantazijos iš viso pasaulio

Desertinės fantazijos iš viso pasaulio

Žodis "desertas" mums asocijuojasi su pyragaičiais ir ledais, tačiau kai kurie pasaulio skanėstai, patiekiami po pagrindinių patiekalų, gali nustebinti ne tik vaizdu ir skoniu, bet ir tuo, iš ko jie gaminami. Pavyzdžiui, japonų desertinių patiekalų pagrindinis ingredientas - pupelės, o tailandiečiai gardumynams ruošti vartoja ryžius, pagardintus kiaulės taukais...

Jujebing

Kinija

"Jujebing" - Mėnulio pyragėliai, įdaryti saldžiųjų pupelių pasta arba lotoso sėklomis. Kartais pagerinami ir sūdytų ančių kiaušinių tryniais: tai pilno mėnulio simbolis. Pyragėliai puošiami hieroglifų, kurie reiškia ilgą gyvenimą ir harmoniją, įspaudais. Kinai tokius dovanoja artimiesiems, draugams, verslininkai - klientams per Mėnulio šventę rudens vidury.

Es campur

Indonezija

"Es campur" - desertas iš kapoto ledo, cukraus sirupo ir įvairių priedų. Ingredientai priklauso nuo regiono, tačiau tradicinį pagrindą sudaro pienas, duonmedžio vaisiai, jūros dumbliai. Džakartoje vartojami kokosai ir manijokai.

Khao tom

Tailandas

Desertas iš lipnių ryžių, suvyniotas į bananų lapus. Gali būti ir saldus, ir sūrus. Pirmuoju atveju gaminamas iš kokoso pieno ir bananų, antruoju - su kiaulės taukais. Vienas iš daugybės šio deserto variantų - su juodosiomis pupelėmis.

Tavuk gogsu

Turkija

Pavadinimas pažodžiui verčiamas kaip "vištos krūtinėlė". Mėsa išverdama, senovėje būdavo supjaustoma plonais griežinėliais, dabar dažniausiai sumalama, ir užbarstoma cinamono. Deserto išvaizda primena pienišką pudingą.

Gulab jamun

Indija

Spurgos "gulabdžamun" gaminamos iš tradicinio indų pieno produkto "khoya", verdamos gruzdintuvėje ir mirkomos cukraus sirupe su kardamonu arba rožių vandeniu.

Vagasi

Japonija

Ne itin saldus desertas - jame mažai cukraus, užtat daug baltymų ir antioksidantų. Gaminamas iš ryžių, japoniškų raudonųjų pupelių (adzuki), jūros dumblių, miltų, krakmolo, žiedų nektaro, kaštainių, želatinos, vaisių etc. Dažniausiai patiekiamas arbatos gėrimo ceremonijos metu.

Receptas "Stebuklingas žiedas". Jums reikės: 1 mango vaisiaus, 2 šaukštų gėlių medaus, 200 g krakmolo, 100 ml vandens, 2 šaukštų citrinų sirupo.

1. Mango vaisių nulupkite, iš minkštimo nulipdykite 12 mažų skrituliukų, likusį minkštimą sugrūskite ir sumaišykite su medumi.

2. Krakmolą atskieskite vandeniu, įpilkite sirupo, suformuokite dešreles ir supjaustykite jas skirtingo dydžio gabaliukais. Ant kiekvieno uždėkite šiek tiek mango minkštimo, suteikite žiedelio formą ir virkite 10 min. virš garų.

3. Atvėsinkite, kiekvieną papuoškite mango minkštimo rutuliuku.

Panakota

Italija

"Panna cotta" pažodžiui reiškia "virintas kremas". Tai tradicinis Šiaurės Italijos Pjemonto regiono desertas. Grietinėlė su cukrumi virinama ant lėtos ugnies apie 15 min. Po to į šią masę dedama želatinos ir įvairių priedų (vaisių, riešutų). Kai sustingsta, apliejama šokolado arba karamelės padažu. Tradicinė panakota būna baltos spalvos.

Šį desertą paprasta pasigaminti.

Jums reikės: 600 ml grietinėlės (20 proc.), 150 g cukraus, 8 g želatinos, 40 g šokolado, kokoso drožlių.

1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 min.

2. Grietinėlę supilkite į puodą, įberkite cukraus ir kaitinkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami. Kai tik ims virti - išjunkite kaitrą.

3. Želatiną nuspauskite, dėkite į karštą grietinėlę, gerai sumaišykite, kad visiškai ištirptų. Galima pagardinti vanile.

4. Supilkite į formeles (tinka puodeliai) ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 12 val.

Šokoladinis užpilas gaminamas taip.

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, įpilkite du šaukštus grietinėlės, gerai sumaišykite, pagardinkite cinamonu.

Dėkite panakotą ant lėkštelės, užpilkite šokoladinio padažo (atvėsusio) ir užberkite kokoso drožlių (arba puoškite kitais priedais pagal savo skonį).

Duonmedžio vaisiai

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder