Dauno sindromu sergantis vaikas lėktuve nepageidaujamas

Dauno sindromu sergantis vaikas lėktuve nepageidaujamas

Naujajame Džersyje (JAV), Niuarko oro uoste kilo skandalas po to, kai personalas į lėktuvą neleido paauglio, sergančio Dauno sindromu, skelbia 15min.lt.

„New York Daily News“ rašo, kad šešiolikmetis Bede Vanderhorstas turėjo išskristi „American Airlines“ reisu į Los Andželą kartu su tėvais. Tačiau pikotas nusprendė, kad berniukas pernelyg įsiaudrinęs. Todėl davė nurodymą neleisti jo į lainerį.

Tėvai pasakojo, kad laukdami eilėje prie įlaipinimo terminalo, sulaukė aviakompanijos atstovo. Jis paprašė atsitraukti į šalį ir pasikalbėti. Tarnautojas perdavė piloto žodžius, kad berniuko elgesys gali būti pavojingas.

Todėl Vanderhorstų šeimynėlės paprašyta neskristi tuo reisu.

Berniuko tėtis Robertas Vanderhorstas šį įvykį pavadino įžeidimu ir pareiškė, kad aviakompanijos darbuotojai pažeidžia jo sūnaus pilietines teises.

Vyras teigia, kad jo sūnus buvo ramus. Tą neva gali patvirtinti vaizdo įrašai, daryti telefonu.

„Reikalas tas, kad pilotas mano sūnų palaikė nepanašiu į kitus. Jis nenorėjo, kad invalidas trikdytų pirmos klasės keleivius“, – cituoja berniuko tėvo žodžius agentūra „Associated Press“.

Aviakompanijos atstovas pareiškė, kad piloto sprendimas buvo labai pasvertas ir pagrįstas.

Vanderhorstų šeimą persodino į kitą – „United Airlines“ – reisą. Jiems teko skristi ekonominės klasės salone, paskutinėje eilėje...

 

 

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder