D. Meškausko karantinas: kulinariniai atradimai, dėmesys dukrai ir šokis su griliu

D. Meškausko karantinas: kulinariniai atradimai, dėmesys dukrai ir šokis su griliu

Šalyje įvesto karantino laikotarpiu vienas žinomiausių Lietuvos šokėjų, televizijos projektų dalyvis ir savo vardo šokių studijos įkūrėjas Deividas Meškauskas, kaip ir visi, laiką leidžia kartu su šeima.

Prieš pusantrų metų su mylimąja Ineta Stasiulyte susilaukęs dukrelės Frėjos, vyras atvirauja, jog karantino laikotarpis su vaiku kelia iššūkių, tad tenka ne tik prisigalvoti įvairios bendros veiklos visai šeimai, bet ir lepinti namiškius savo kulinariniais šedevrais.

Visoje šalyje įvestas karantinas sukėlė nemenkų sunkumų pramogų pasaulio atstovams, mat teko atšaukti ilgai planuotus renginius, pasirodymus, koncertus. Užsidaryti kuriam laikui teko ir D. Meškausko vardo šokių studijai, tad žinomas šokėjas šiuo metu daug daugiau laiko praleidžia namuose kartu su mylimąja, aktore Ineta Stasiulyte bei dukrele Frėja.

„Mes, kaip ir visi kiti, karantino laikotarpiu leidžiame laiką namuose. Į viešumą stengiamės eiti kaip įmanoma rečiau, daugiau skiriame dėmesio vienas kitam šeimoje. Taip pat atliekame ir tam tikrus nepadarytus ar užmirštus ūkio, buities darbus, kurių anksčiau nespėdavome padaryti“, – laidoje pasakojo Deividas.

Karantinas sužadino ne tik Deivido kūrybiškumą planuojant bendrus užsiėmimus ir žaidimus su namiškiais, bet ir didelę aistrą kulinarijai. Tiesa, maistą jis labiausiai mėgsta ruošti kepsninėje ir save gali vadinti tikru grilio meistru, kuris šeimą patiekalais lepina net kelis kartus per savaitę.

„Aš Inetai visada sakiau, kad pamirštų tą orkaitę, nes kepsninėje gimsta tikri kulinariniai stebuklai. Tikras mano favoritas – keraminis „Kamado Bono“ grilis. Jeigu anksčiau jį kurdavau kas trečią dieną, tai dabar, karantino metu, galima sakyti, jo nekuriu kas trečią dieną“, – laidoje pasakojo Deividas.

Su griliu Deividas ne tik kuria kulinarinius stebuklus, bet net ir šoka. Savo šokių studijos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje jis pasidalijo juokingu vaizdo įrašu, kuriame jo šokių partnere tapo kieme stovinti kepsninė.

 


Šokio žingsnelių Deividas nepamiršta net ir gaminandamas maistą, o kol laukia į namus atkeliaujant Ilonos ir Dilano paruoštų patiekalų, jis nusprendė su laidos žiūrovais pasidalyti ir savo firminiu patiekalu.

„Šie rytietiški vištienos iešmeliai yra itin mėgstami mūsų šeimoje ir ne kartą įvertinti visų draugų. Gaminimo procesas yra itin paprastas, todėl kviečiu jį išbandyti, kol visi laiką leidžiame saugiai savo namuose. Na, o svarbiausia, būkite sveiki!“ – receptu dalysis Deividas.

Rytietiški vištienos iešmeliai pagal Deividą Meškauską

Patiekalui reikės:

1 kg vištienos filė;

0,5 stiklinės sojų padažo;

2 v. š. ryžių acto;

125 g rudojo cukraus;

2 v. š. vandens;

1 a. š. smulkintų svogūnų;

1 a. š. kukurūzų krakmolo;

1 a. š. smulkinto imbiero;

2 a. š. smulkinto česnako;

1 a. š. česnako granulių;

Sezamo sėklų ir svogūnų laiškų papuošimui.

Į keptuvę pilame sojų padažą, ryžių actą, rudąjį cukrų, vandenį, suberiame smulkintus svogūnus, kukurūzų krakmolą, česnako granules, smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką. Kaitiname viską neaukštoje temperatūroje, nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pagardiname pipirais ir apliejame padažu. Taip paruoštą mėsą sumauname ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių ir kepame „Kamado Bono“ kepsninėje 180 °C ant netiesioginės kaitros 15–20 min. Iškeptą vištieną patiekiame apibarstę sezamo sėklomis ir pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus!

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder