Broliai Wrightai nebuvo pirmieji skridę lėktuvu

Broliai Wrightai nebuvo pirmieji skridę lėktuvu

Broliai Wrightai įrašyti į istoriją kaip pirmieji lėktuvu skridę žmonės 1903 metais. Gali būti, kad 2 metais anksčiau tai už juos padarė kitas vokiečių pilotas, rašo dailymail.co.uk.

Aviacijos leidinys „Jane's All The World's Aircraft“, švenčiantis 100 metų Wrightų pasiekimo sukaktį, skelbia, kad Gustavas Weisskopfas visgi buvo pirmasis sukonstravęs lėktuvą ir pakilęs juo į orą. Manoma, kad pilotas taip pat buvo pirmasis, išradęs skraidančią mašiną. Vėliau pilotas emigravo į Ameriką ir pasikeitė vardą į Gustave Whiteheadą.

G. Weisskopfo pasiekimus tyrinėjantis aviacijos ekspertas Johnas Brownas su šia teorija sutinka ir teigia, kad nors broliai Wrightai daug pasiekė, juos 2 metais pralenkė G.Weisskopfas.

G. Weisskopfo išradimas buvo labiau panašus į automobilį, o ne lėktuvą: tiesiame kelyje įsibėgėjusiam automobiliui šonuose būdavo išskleidžiami sparnai ir jis pakildavo į orą. Pilotas vėliau sukonstravo ir lėktuvą, pavadinimu „No.21“, kuriuo pirmą kartą skrido 1901 metais. Kiek vėliau, lėktuvas buvo patobulintas ir G. Weisskopfas  dar vieną demonstracinį skrydį atliko 1902 metais.

Kai broliai Wrightai 1937 m. išgirdo apie G. Weisskopfo pasiekimą, jie istoriją pavadino išgalvota.

Tiesa, tolimesnė G. Weisskopfo karjera buvo nesėkminga: vyras toliau statė lėktuvus, bet nei vienas jų nebepakilo į orą.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder