Britų kaskadininkas šoko be parašiuto iš daugiau kaip 700 metrų aukščio

Britų kaskadininkas šoko be parašiuto iš daugiau kaip 700 metrų aukščio

Trečiadienį britas Gary Connery iššoko be parašiuto iš orlaivio 730 metrų aukštyje ir sėkmingai nutūpė ant iš anksto paruoštų kartoninių dėžių.

Pasiekti naują šuolių be parašiuto aukščio rekordą britui padėjo specialus sparnus imituojantis kostiumas, kurį kaskadininkas profesionalas pats ilgai konstravo. Skrydis truko ne daugiau kaip minutę. Per tris sekundes kaskadininkas pasiekė maždaug 130 kilometrų per valandą greitį ir tuomet "išskleidė” sparnus.

Žemėje jo saugumui užtikrinti iš 18,6 tūkstančio kartoninių dėžių buvo sudėliota speciali konstrukcija. Ši "saugumo pagalvė” buvo tik 100 metrų ilgio ir 15 metrų pločio, bet G. Connery pavyko nusileisti tiesiai ant jos.

"Jaučiuosi tiesiog nuostabiai! Mane patį ištiko šokas!” - sakė jis žurnalistams po nusileidimo. Ne mažiau džiaugėsi jo žmona ir du vaikai, kurie užgniaužę kvapą laukė šeimos galvos žemėje. "Aš tokia laiminga, kad tai pagaliau baigėsi”, - pareiškė ponia Connery, kuri neslėpė savo nerimo prieš sutuoktinio šuolį.

Savo pirmąjį šuolį su parašiutu G. Connery atliko 23 metų amžiaus, kai tarnavo armijoje. Po to jis tapo kaskadininku ir per savo gyvenimą jau atliko daugiau kaip tūkstantį šuolių, tarp kurių - šuoliai nuo Eifelio bokšto Paryžiuje, apžvalgos rato "Londono akis” ir Tauerio tilto. Be to, įtempto siužeto filmų mėgėjai ne kartą jį matė kino juostuose apie Betmeną, Indianą Jones ir Jamesą Bondą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder