Britanijoje "Amazon" bandys pirmuosius bepiločius savo siuntiniams

Britanijoje "Amazon" bandys pirmuosius bepiločius savo siuntiniams

Prekybos internetu milžinė "Amazon" ruošiasi bepiločių orlaivių bandymams - technologijas norima naudoti siuntinių pristatymui. Laikraštis "The Telegraph" nurodo, kad bandymai bus atliekami virš Didžiosios Britanijos miesto Kembridžo. Apie tai praneša AP.

Pasak laikraščio, bendrovė pradėjo ieškoti inžinierių ir ekspertų atlikti bandomuosius bepiločių skrydžius. Skelbimuose nurodoma, kad pareiškėjai turėtų turėti patirties "erdvėlaivių pramonės nepilotuojamų orlaivių sistemų kūrimo srityje".

"Prime Air" pavadinta pristatymo sistema ateityje pirkėjai galės gauti siuntinius per pusvalandį po užsakymo. Prognozuojama, kad "Amazon" bepiločiai nekils aukščiau kaip 122 metrus, o jų bendras svoris neviršys 25 kilogramų, tiesa, didžiausias leidžiamas siuntinio svoris siekia tik 2,3 kg.

"Amazon" pirmą kartą savo ambicingąjį planą pristatyti prekes klientams naudojantis bepiločiais paskelbė dar 2013 metų gruodį. Projektą visuomenė priėmė skeptiškai: nemažai žmonių dėl to, kad įrenginiai be papildomo mokesčio negali aptarnauti toliau kaip per 16 km nuo sandėlio gyvenančių klientų - nusėda jų akumuliatoriai.

Šių metų vasarą Masačusetso technologijų universiteto inžinieriai rado būdą, kaip išspręsti šią problemą. Pagal jų siūlomą metodą bepiločiai tūpsis ant elektros linijų - jų magnetiniai laukai pakraus akumuliatorius energiją.

Tikimasi, kad projektas bus įgyvendintas per ateinančius 4-5 metus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder