Atskleistas W. Shakespeare`o pjesės bendraautorius

Atskleistas W. Shakespeare`o pjesės bendraautorius

Mokslininkai išsiaiškino, kad W. Shakespeare`as komediją „Viskas gerai, kas gerai baigiasi“ parašė ne vienas.

Oksfordo universiteto mokslininkai atidžiai ištyrė pjesės žodyną, rimą, stilių bei gramatiką ir nustatė, kad labiausiai tikėtinas 1603 metais datuojamos komedijos bendraautorius yra W. Shakespeare`o amžininkas dramaturgas Thomas Middletonas, informuoja BBC.

Pasak profesorės Laurie Maguire, naujausi tyrimai rodo, kad W. Shakespeare`o laikais pjeses kurdavo rašytojų grupės. Tais laikais teatras buvo panašus į šiuolaikines kino studijas, kur dirba rašytojų komandos.

Dauguma W. Shakespeare`o laikų pjesių parašė bendradarbiaujantys rašytojai, bet dėl aukšto W. Shakespeare`o statuso buvo nenorima pripažinti, kad ir jo kūriniai yra bendradarbiavimo rezultatas.

Mokslininkai teigia, kad rašytojai turi savo išskirtinį stilių, kurį galima aptikti kruopščiai išnagrinėjus tekstą. Kai kuriose komedijos „Viskas gerai, kas gerai baigiasi“ dalyse mokslininkai aptiko tik T. Middletonui būdingų žodžių, frazių ir rašybos.

Vis dėlto tyrėjai mano, kad jų išvados nėra neginčijamos ir gali būti, kad komedijos bendraautorius buvo kitas rašytojas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder