Atlikėja Rijana laimėjo teisminį ginčą dėl jos atvaizdo naudojimo

Atlikėja Rijana laimėjo teisminį ginčą dėl jos atvaizdo naudojimo

Atlikėja Rijana (Rihanna) galutinai laimėjo teisminį ginčą su Didžiosios Britanijos drabužių tinklu "Topshop" dėl marškinėlių su jos atvaizdu pardavinėjimo. Apeliacinis teismas Londone ketvirtadienį patvirtino draudimą "Topshop" pardavinėti marškinėlius su atlikėjos atvaizdu, praneša agentūra AFP.

Teigiama, kad Rijana reikalavo 5 mln. dolerių (4,3 mln. eurų) kompensacijos. Tačiau apie tai raštiškame nuosprendyje nekalbama.

26 metų atlikėja į teismą padavė "Topshop" pagrindinę bendrovę "Arcadia", nes drabužių tinklas pradėjo pardavinėti marškinėlius su jos nuotrauka be jos sutikimo.

Jau 2013 metų liepą pirmosios instancijos teismas pripažino, kad žmonės galėjo pirkti marškinėlius "neteisingai manydami", kad jų dizainą "palaimino" atlikėja. "Topshop" pateikė apeliaciją, teigdama, kad tai panašūs marškinėliai į tuos, kurie masiškai gaminami su tokių žvaigždžių, kaip Elvis Preslis (Elvis Presley), Džimis Hendriksas (Jimi Hendrix) ir Prinsas (Prince), atvaizdais. Šį argumentą dabar teismas atmetė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder