„Apple“ pristatė naująjį „iPhone"

„Apple“ pristatė naująjį „iPhone"

„Apple“ antradienį pristatė rinkų laukiamą naująjį telefoną „iPhone X“ - su stikliniu korpusu, garsesniu garsiakalbiu ir didesniu ekranu. Telefoną galima bus krauti belaidžiu režimu, o fotografavimo įrangą sudarys dviguba 12 megapikselių kamera su optiniu stabilizatoriumi ir naujais jutikliais.

„iPhone X“ turės veido atpažinimo technologiją, kuri keičia ankstesnę sistemą „TouchID“. Be to, nuspręsta atsisakyti mygtuko „home“.

Be jokios abejonės, šis pristatymas yra laikomas vienu svarbiausių „Apple“ renginių per pastaruosius metus, rašo „Reuters“. Pasak bendrovės vadovo Timo Kuko (Tim Cook), tai reikšmingiausias žingsnis nuo originaliojo „iPhone“ sukūrimo.

Pristatymo renginys vyko naujajame „Apple“ parke Kupertino mieste Kalifornijoje. Pati prezentacija, kurios metu buvo pristatyti ir kiti produktai, įskaitant naują išmaniojo laikrodžio „Apple Watch“ versiją, nepateikė ypatingų netikėtumų. Tik „iPhone X“ kaina - 999 JAV doleriai - sukėlė tam tikrą nuostabą.

Investuotojai ir „Apple“ produkcijos gerbėjai mano, kad 10-ojo jubiliejinio „iPhone“ pristatymas suteiks galimybę bendrovei atnaujinti išmaniųjų telefonų liniją, kuri, pasak kritikų, pastaruoju metu atsilikdavo nuo konkurentų pagal savo naujas charakteristikas. Pernai „Apple“ pajamos žymiai sumažėjo, nes daugeliui pirkėjų „iPhone7“ modelis - per daug panašus į ankstesnįjį.

Naujasis išmanusis laikrodis „Apple Watch“ pirmą kartą suteiks galimybę iš jo skambinti ir turėti prieigą prie interneto, neprijungiant jo prie „iPhone“. Ši svarbi naujovė, kaip prognozuoja analitikai, gali daugiau nei dvigubai padidinti laikrodžių pardavimus.

„Apple“ naujieji produktai prekyboje paprastai atsiranda, praėjus savaitei-dviem po prezentacijos, bet šiuo atveju naujoji produkcija prekyboje pasirodys nuo lapkričio 3 dienos.

„Apple“ akcijų vertė antradienio vakarinėje prekyboje nukrito 0,4 proc. Prezentacijos metu bendrovės akcijos buvo pabrangusios maždaug vienu procentu, bet vėliau ėmė pigti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder