Apklausa: recesijos laikmečiu Didžiojoje Britanijoje daugėja išradėjų

Apklausa: recesijos laikmečiu Didžiojoje Britanijoje daugėja išradėjų

Recesija Didžiosios Britanijos ekonomiką nusmukdė iki 2010 m. lygio, ir britai vis daugiau ėmė domėtis išradimais. Kaip informuoja BBC, remdamasi apklausa, kurioje dalyvavo 2000 žmonių, kas dešimtas suaugęs britas per metus arba kreipėsi į patentų tarnybą su savo paraiška apie išradimą, arba ketina tai padaryti.

Trečdalis respondentų atsakė ieškantys įvairių naujovių siekdami sutaupyti. Iš šio trečdalio dar trečdalis pareiškė, kad dėl savo potraukio išradimams ėmė daugiau skaityti mokslinių knygų.

Išradimais susidomėjo ir vaikai - 5 proc. paauglių nuo 11 iki 18 metų arba nori patentuoti savo išradimus, arba jau tą padarė.

Antrąjį šių metų ketvirtį Didžiosios Britanijos ekonomika susitraukė 0,7 proc., nors analitikai prognozavo 0,2 proc. nuosmukį. Nuo praėjusių metų pabaigos šalis yra nugrimzdusi į vadinamąją dvigubą recesiją, kai ekonomika nusirita į recesiją (šalies BVP traukiasi du ketvirčius iš eilės) du kartus per trumpą laikotarpį. Iki 2011-2012 m. recesija Didžiojoje Britanijoje buvo užfiksuota 2009 metais.

Dvigubos recesijos Didžiosios Britanijos ekonomikoje nebuvo nuo praėjusio šimtmečio aštuntojo dešimtmečio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder