Aktyvus laisvalaikis žiemą ir populiariausios sporto šakos

Aktyvus laisvalaikis žiemą ir populiariausios sporto šakos

Žiemos metu dauguma žmonių išbando kitokį laisvalaikį, besiskiriantį nuo pavasario ar vasaros sezono. Žiemą daugelyje tiek Lietuvos, tiek užsienio miestų yra išliejamos lauko čiuožyklos, esant sniegui, galima slidinėti slidėmis arba snieglente, maži vaikai renkasi čiuožimą rogutėms, lipdo sniego senius bei užsiima kitomis su sniegu bei šalčiu susijusiomis pramogomis.

Šis metų laikas palankus ne tik daugeliui įprastų žiemos sporto šakų mėgėjų, bet ir tiems, kurie nori išbandyti ką nors naujo, pavyzdžiui, buriavimą ledrogėmis, ledo ritulį po atviru dangumi, važinėjimą sniego motociklais ir pan. Tam, kad žiemos sporto šakos keltų teigiamas emocijas, išbandykite naujas, aktyvias pramogas bei pasirūpinkite tinkama apranga, avalyne, kuri neleis sušalti, perkaisti, o leidžiant laiką aktyviai – visomis reikiamomis apsaugomis.

Jeigu planuojate žiemą keliauti slidinėti į užsienį ar užsiimti kitomis veiklomis – tam gali prireikti atverti piniginę plačiau, ypač jei pramogas planuojate didesniame šeimos rate. Pritrūkus santaupų, gaukite finansavimą iš paskolas bei kreditus teikiančio banko, įvertinę asmenines skolinimosi galimybes bei taikomas sąlygas. Paskola gali finansuoti žiemai pritaikytos aprangos, avalynės įsigijimą, su kelione į užsienį susijusias išlaidas bei  įvairių žiemos pramogų įgyvendinimą.

Jau daugelį metų viena populiariausių žiemos pramogų ir tuo pačiu sporto šakų, yra čiuožimas snieglente arba slidėmis. Kiekvienais metais draugų kompanijos bei šeimos keliauja į slidinėjimo kurortus, įsikūrusius įvairiose Europos šalyse: Prancūzijoje, Italijoje, Austrijoje, Slovėnijoje, Šveicarijoje, Ukrainoje ir kitose. Žiemos kurortuose žmonės yra apgyvendinami specialiose gyvenvietėse, esančiose netoli slidinėjimo trasų bei svečiams siūlo visas paslaugas, susijusias su apgyvendinimu, maitinimu, kai kuriose jų įsikūrę SPA centrai. Taip pat keliaujant slidinėti svarbu pasirūpinti jums pritaikyta įranga, apranga, apsaugomis. Ne vienerius metus slidinėjantys asmenys turi asmeninę įrangą, kurią už papildomą mokestį gali gabenti lėktuvu, tačiau neturintiems įrangos neverta jaudintis, kadangi kiekviename žiemos kurorte viską, ko jums reikia, galima išsinuomoti. Jeigu į kelionę į kalnus norite pasiimti ir savo vaikus, nedvejokite dėl šio sprendimo, kadangi kalnuose taip pat įrengtos trasos pradedantiesiems, kuriose dirbantys profesionalūs instruktoriai ne tik moko, kaip taisyklingai čiuožti, bet ir tuo pačiu užima vaikus, kol jų tėvai, pavyzdžiui, leidžiasi nuo sudėtingesnių trasų. Verta paminėti, jog planuojant kelionę į kalnus svarbu įvertinti, jog išlaidų prireiks ne tik skrydžiui, apgyvendinimo paslaugoms, keltuvo bilietams, bet ir reikiamai įsigyti arba nuomojamai įrangai, slidinėjimo instruktorių paslaugoms apmokėti.

Čiuožimas snieglente ir slidėmis neabejotinai yra pati populiariausia žiemos sporto ir pramogos rūšis, tačiau daugelyje šalių, tarp jų ir Lietuvoje, esant sniegui bei ledui galima išbandyti ir kur kas daugiau aktyvių pramogų. Tai gali būti žiemos rogučių trasa, ledo ritulio žaidimas po atviru dangumi, gaudyti vėją palanku ledrogių pagalba, taip pat įsimintina pramoga - ekstremalus važinėjimas keturračiu. Taip pat galimas slidinėjimas ant ledo, tuo pačiu naudojant jėgos aitvarą, tačiau tam reikalingos atitinkamos oro sąlygos. Žiemos metu, spaudžiant šaltukui, tinkamai apsirengus yra pravartu daugiau vaikščioti, naudojantis šiaurietiškomis lazdomis, taigi patariama daugiau laiko praleisti gryname ore. Tai padeda stiprinti imunitetą, gerinamas širdies darbas, o aktyviau judant – dirba kūno raumenys, gerinama bendra savijauta.

Kiekvienas iš mūsų gali paversti žiemą maloniu ir įspūdžių kupinu metų laiku, kurio eigoje ne tik išbandysite smagias, aktyvias sporto šakas, daugiau pajudėsite, bet ir pasisemsite teigiamų emocijų, įspūdžių, o nuo jūsų bei jūsų draugų ar šeimos narių veidų nedings šypsenos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder