Aktoriumi J. Stathamu apsimetęs vyriškis iš moterų išviliojo šimtus tūkstančių

Aktoriumi J. Stathamu apsimetęs vyriškis iš moterų išviliojo šimtus tūkstančių

Garsiu Holivudo aktoriumi Jasonu Stathamu apsimetęs vyras internete suviliojo ir apgavo ne vieną britę, skelbia Bbc.com. Neva žinomos kino žvaigždės pakerėtos damos neteko neteko šimtų tūkstančių svarų sterlingų.

Didžiojo Mančesterio policija pranešą, kad šalyje tokių nusikaltimų skaičius gerokai išaugo ir pasiekė beveik „epideminį“ lygį. Kiekvieną mėnesį į pareigūnus kreipiasi maždaug 1000 sukčiavimo aukomis tapusių asmenų. Detektyvai baiminasi, kad aukų skaičius gali būti iki 10 kartų didesnis, mat didžioji dalis į tokias nusikaltėlių pinkles patekusių žmonių nedrįsta apie tai pasakoti.

Manoma, kad kasmet dėl apgavysčių vien Jungtinėje Karalystėje žmonės netenka apie 110 mlrd. svarų sterlingų.

Šiaurės vakarų Anglijoje gyvenanti tokio nusikaltimo auka „BBC Radio Manchester“ atskleidė nukentėjusi nuo „jokių jausmų neturinčio“ apgaviko. Tapatybės atskleisti nepanorusi moteris sakė, kad ji į pinkles pateko jai labai sunkiu metu – neseniai buvo mirę jos mama ir sužadėtinis.

„Esu ganėtinai stiprus žmogus, tačiau, žinoma, kai kurie įvykiai tave palaužia ir tampi nebe toks budrus ir atsargus“, – sakė ji.

Susižavėjo žvaigžde

Brite pasakojo, kad socialiniame tinkle ji sulaukė aktoriumi J. Stathamu apsimetusio vyro žinutės. Sutapimas ar ne, bet tuo metu moteris lankėsi feisbuke esančioje Holivudo aktoriui skirtoje grupėje.

„Pamaniau, koks malonus žmogus jis yra, kad skiria laiko bendravimui su gerbėjais. Tikriausiai to pakako, kad susižavėčiau žvaigžde“, – tęsė pasakojimą ji.

Apgavikas auką paskatino naudotis šifruota „WhatsApp“ programėle ir per kitus keletą mėnesių atsiuntė jai šimtus žinučių.

Moteris pasakojo pajutusi su aktoriumi užmezgusi tvirtą ryšį, tačiau dabar prisimindama tą įvykį ji prisipažįsta, kad tuo metu dėl jos gyvenimą sukrėtusių įvykių ji nesijautė esanti savimi. J. Stathamu apsimetęs vyras prisipažino jai meilėje, galiausiai paprašė jos padėti išspręsti dėl vėluojančio atlygio už vaidmenį filme susidariusias finansines problemas.

Moteris atliko ne vieną šimtą tūkstančių svarų sterlingų siekiantį pavedimą į apsimetėlio banko sąskaitą. Ji nepanoro atskleisti tikslios sumos, tačiau patikino, kad toks kiekis pinigų „būtų iš esmės pakeitęs jos ir jos artimųjų gyvenimą“.

Suvokusi, kas nutiko, moteris kreipėsi į Didžiojo Mančesterio policijos pareigūnus. Šio įvykio tyrimo ėmėsi Ekonominių nusikaltimų būrys. „Ši moteris tapo auka asmens, pasinaudojusio ja jai labai pažeidžiamu metu, – sakė pareigūnas Craigas Moylonas. – Begaliniu žinučių kiekiu jis sugebėjo ją užverbuoti ir pasinaudoti.“

Po šio nutikimo nepažįstamais žmonėmis mažiau pasitikinti moteris – viena iš 1000 kiekvieną mėnesį nuo finansinių apgavikų nukenčiančių aukų.

„Tačiau tikrasis aukų skaičius yra gerokai didesnis. Apie tokius nusikaltimus praneša tik 5-10 proc. visų nukentėjusių. Sukčiavimas tampa epidemija. Iš visų jėgų bandome kovoti su šia vis labiau didėjančia problema“, – sakė detektyvas C. Moylonas.

Vien pernai Anglijoje ir Velse buvo užfiksuoti 3,6 mln. sukčiavimo atvejų. Pasak naujausios apklausos, „suaugę asmenys turi didesnę tikimybę tapti sukčiavimo auka, nei nukentėti fiziškai“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder