3D vaizdo karalystėje visi valdo skirtingai

3D vaizdo karalystėje visi valdo skirtingai

"Yra labai paprastas būdas keliauti, tą akimirką, kai mano akis uždengia tamsūs akiniai, o ausis prispaudžia ausinės, iš vieno pasaulio nukeliauju į kitą. Virtualioje 3D erdvėje tampu valdovu. Kuriu, statau, griaunu, pamilstu ir išgyvenu. Vėliau, grįžęs, visiems pasakoju, ką patyriau nepaprastos kelionės metu", - pasakojo naujame ir vieninteliame Baltijos šalyse 3D vaizdo klube "Relax cube" apsilankęs klaipėdietis Tomas.

Visi besidomintys 3D žaidimais ir filmais nuo šiol keliauja ir įspūdžiais dalinasi būtent šiame klube. Pasinėrę į pramogų pasaulį įvairaus amžiaus ir labai skirtingi žmonės atranda naują bendrumo aistrą: vieni bando paliesti koralus spalvingame vandenyno dugne, kiti prakaituoja lenktyniaudami miesto gatvėmis, treti su pažįstamais išgyvena jau patirtus nuotykius dar kartą žiūrėdami įsimintiniausių švenčių akimirkas jaukiuose VIP kambariuose.

"Mūsų tikslas sukurti bendruomenę, kuri klube maloniai leistų laiką, jaustųsi čia visiškai saugi, bendrautų, pabėgtų nuo kasdieninės rutinos ir rūpesčių", - teigė "Relax cube" vadovas Genadijus Jagafarovas.

Tiems, kurie nori bent trumpam atitolti nuo realybės unikalus vaizdo klubas suteiks tokią galimybę. Juk sakoma: "Kai gyvenimo realybė atrodo kraupiai ir apgailėtinai, video žaidimų kūrėjai keliais klavišų paspaudimais gali ją lengvai pataisyti."

Burs profesionalią komandą

"Gruodį planuojame surengti pirmą "Counter Strike" žaidimo turnyrą klaipėdiečiams, o vėliau ir Lietuvos čempionatą. Reikia išrinkti geriausią 5 žmonių komandą Lietuvoje, kuri galėtų atstovauti šaliai ir pasaulio čempionatuose. "Relax cube" vaizdo klubas būtų puiki vieta šioms profesionalioms komandoms treniruotis, lavinti įgūdžius, kurti genialias strategijas", - apie ateities planus pasakojo G. Jagafarovas.

Pokalbininko žiniomis šiuo metu stipriausia šio žaidimo komanda yra iš Rusijos. Šiam žaidimui reikalinga 5 žmonių komanda, o aistrų netrūksta beveik kiekvienos kovos metu. Net ir patiems didžiausiems asams reikia nuolat tobulėti, kurti naujas strategijas.

Klubo vadovas tikisi , kad azartiški žaidimai 3D formatu sudomins ir moksleivius, kurie po pamokų galės klube varžytis įvairiuose žaidimuose. "Blogiausia, ką vaikas gali pasakyti apie namų darbus - kad jie per sunkūs, blogiausia, ką vaikas gali pasakyti apie kompiuterinius žaidimus - kad jie per lengvi", - sakė žaidimų kūrėjas Henry Jenkins. Tad daugelis žaidimų "Relax cube" tikrai nepaliks abejingų net moksliukų.

Tavo klasės kino seansas

Dienomis ir savaitgaliais klube 3D filmus galės žiūrėti ir moksleiviai. 25 vietų jaukioje salėje sumokėję vos po kelis litus moksleiviai galės mėgautis savo mėgstamais filmais.

"Didelis malonumas, kai gali žiūrėti pasirinktą filmą su savo draugais ir pažįstamais. Nereikia dalintis erdvės su svetimais žmonėmis, kaip kad yra kino teatre. Be to vaikams toks malonumas atsieis daug pigiau", - privalumus dėstė vaizdo klubo vadovas.

Mažesnės kompanijos gali rezervuotis VIP kambarius, kuriuose įsitaisę ant patogių sėdmaišių galės daryti, ko geis jų širdis. Mokytis šokio žingsnelių stebint 3D filmą apie šokius, klausytis niekaip iš atminties nedingstančios melodijos iš gyvo koncerto "Wembley" stadione, peržiūrėti nuotraukas ar su savo 3D kamera filmuotą medžiagą.

"Elektroninių prekių parduotuvėje jau galima nusipirkti 3D formatu filmuojančias kameras, manau vis daugiau žmonių sau reikšmingus įvykius įamžins tokiu moderniu būdu", - pasakojo jis.

VIETA. Klubas įsikūręs Vingio gatvėje 29, šalia prekybos centro RIMI.

Vadovas teigė, kad galimybėmis vaizdo klube organizuoti šventes domisi ir įmonės, jau gauta užsakymų ir gimtadienio šventėms. Vaizdo klube, kuris veiks nuo 10 iki 6 valandos, lengvai sutelpa per 100 žmonių.

Iššūkis būti pirmiems

"Esame pirmas toks klubas Baltijos šalyse, net ir Europoje tokių klubų yra labai nedaug, todėl nėra su kuo pasitarti, kaip ir ką daryti. Nėra kam paskambinti ir paklausti, kaip jūs išsprendėte tą problemą, todėl viską reikia daryti patiems, mokytis iš klaidų", - pasakojo G. Jagafarovas.

Jis teigė, kad sunkiausia susitvarkyti su naują technika, užtikrinti, kad viskas veiktų be priekaištų, viskas būtų vietoje ir laiku. Viena pagrindinių klubo užduočių - užtikrinti saugumą. Norima, kad klube tiek moksleiviai, tiek suaugę jaustųsi visiškai saugiai. Tiek VIP kambarius, tiek kitas klubo erdves stebi vaizdo kameros, lauko durys - su elektroniniu užraktu, todėl į klubą neužklys nepageidaujami asmenys.

"Sulauksime kritikos, kad čia laiką leis moksleiviai, tačiau aš manau, kad geriau jau jie savo energiją nukreipia į virtualų pasaulį, o ne šlaistosi gatvėmis neturėdami ką veikti, neturėdami jokio hobio ar užsiėmimo. Be to čia nėra kenksmingus spindulius spinduliuojančių monitorių, visas vaizdas rodomas projektorių pagalba, todėl ir vaikų akys nebus taip varginamos kaip namie", - sakė jis.

"Žaidimai suteikia galimybę nukreipti mūsų dėmesį ir energiją į siekį tobulėti, varžytis ir būti geriausiais, tuo mėgautis. Žaidimai kuria visiškai priešingas emocijas depresijai", - savo knygoje "Reality Is Broken: Why Games Make Us Better and How They Can Change the World" rašė Jane McGonigal.

ATSIPŪSK. Nuo nepamirštamų įspūdžių "pavargę" gali atsigaivinti gėrimais, vaišintis užkandžiais.

Nors žaidžiant žaidimus "Relax cube" klube tiek teigiamos, tiek neigiamos emocijos liejasi per kraštus, kokybiškas 3D vaizdas ir naujausia įranga užburia ir pralaimėjusius.

Idėja iš rytų

Skaičiuojama, kad Lietuvoje šiuo metu yra apie 100 000 aktyvių kompiuterinių žaidimų žaidėjų, todėl Klaipėdoje jų turėtų būti apie 20 tūkstančių. Panašaus tipo vaizdo klubai labai populiarūs rytų šalyse. Pietų Korėjoje, Japonijoje, Kinijoje bent kelioms valandoms užsukti į tokį klubą yra labai populiaru.


Tiek moksleiviai, tiek dirbantys žmonės taip atsipalaiduoja nuo persekiojančių rūpesčių, problemų, susipažįsta su bendraminčiais, kurie dažnai tampa gerais draugais. Net juokaujama, kad tik veikdami 3D pasaulyje žmonės kažkuo rimtu užsiima. "Virtualioje erdvėje gelbėti pasaulį - hobis, realiame - pamišimas.", - dar viena garsi 3D filmų kūrėjo mintis.

Sudomins ir verslą

"Relax cube" vaizdo klubo vadovas pasakojo, kad klube jaukiai galės jaustis ir įmonių kolektyvai. "Įsivaizduoju neeilinį, išskirtinį verslo partnerių susitikimą, kai po 3D brėžinių peržiūros mūsų konferencijų salėje, įmonių vadovai sėstų prie modernių vairų ir išsiaiškintų, kas geresnis lenktyniaujant virtualioje trasoje, arba sėdę prie klaviatūros sužaistų draugiškas futbolo rungtynes", - šmaikštavo G. Jagafarovas.

Jis teigė, kad klubas - puiki vieta patiems įmonių darbuotojams maloniai praleisti vakarus, žiūrint kokybiškus, bendrus interesus atitinkančius vaizdus.

Tuo pačiu klubo lankytojai "ramybės oazėje" galės atsigaivinti gėrimais, pasistiprinti užkandžiais. Tiesa, klube nebus prekiaujama stipriaisiais alkoholiniais gėrimais.

"Dar kartą galiu pasakyti, kad mums labai svarbus saugumas. Čia niekas neturi nieko bijoti, visi turi jaustis laisvai ir su bendraminčiais mėgautis aukšta garso ir vaizdo kokybe", - komentavo klubo vadovas.

"Sudeginau paskutines savo gyvybes per kelias minutes, o ekrane pasirodė du nuo šiol mano nemėgstamiausi žodžiai "Game over", eisiu geriau pažiūrėti filmo, bet akinių dar nenusiimsiu, nes su jais aš tūkstančių karalysčių valdovas", - gyvi klaipėdiečio įspūdžiai iš 3D vaizdo klubo "Relax cube".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder