10 kavos panaudojimo būdų

10 kavos panaudojimo būdų

Yra daugybė kavos panaudojimo galimybių. Jeigu gydytojas uždraudė jums vartoti šį gėrimą, o jūs nežinote, ką veikti su turimomis jo atsargomis, arba jeigu susiduriate su toliau minimomis problemomis, šie patarimai – kaip tik jums. Natūrali kava padeda:

Atsikratyti namuose mažų skuzdėlyčių. Nukenksminti „priešą“ labai paprasta: tereikia palikti kavos tirščių tose vietose, kur dažniausiai būna skruzdėlių.

Atsikratyti nemalonių kvapų iš virtuvės kriauklės. Jums reikės puodelio karštos kavos ir arbatinuko verdančio vandens. Lėtai išpilkite į kriauklę kavą, o po kelių minučių taip pat lėtai nuliekite verdančiu vandeniu.

Nudažyti drabužius. Pasisemkite kantrybės: dažymo procesas truks gana ilgai. Tai svarbu: rūbai turi būti iš natūralių audinių ir šviesūs, o kava – stipri, natūrali ir be cukraus.

Nuvalyti riebalus nuo stiklinių paviršių arba jūsų mėgstamą peleninę. Šlapi kavos tirščiai – puiki minkšta šveitimui tinkama medžiaga, pasižyminti maloniu kvapu. Užtepkite jų ant paviršiaus ir nušveiskite. Atsižvelkite į tai, kad ant kai kurių paviršių kava gali palikti dėmių, todėl nesistenkite visko nuvalyti iš karto.

Priversti klestėti jūsų kambarinius augalus. Tiesiog įmaišykite į žemę šiek tiek kavos tirščių.

Pailginti lervų gyvenimą. Šis dalykas labai patogus žvejams: jie lervas laiko talpoje su drėgnais kavos tirščiais. Išimti iš dėžutės masalą patogiau, be to, tirščiai pailgina lervų gyvenimą.

Neutralizuoti nemalonius šaldytuvo kvapus. Tiesiog padėkite į šaldytuvą nugertos kavos puodelį.

Palengvinti namų ruošą. Išberkite panaudotus kavos tirščius ant žemės – šluoti bus lengviau.

Apsaugoti morkas nuo kenkėjų. Sėjant morkas reikėtų sėklas sumaišyti su trupučiu kavos tirščių. Sėti bus lengviau, o kenkėjai tokių morkų nemėgsta.

Atsikratyti kaimynų kačių. Jeigu turite sodą arba daržą, tikriausiai tenka nuolat susidurti su kaimynų katinais, kurie mėgsta dūkti (ir ne tik) jūsų lysvėse. Sumaišykite kavos tirščius ir apelsinų žieveles – tai privers „vandalus“ palikti jūsų teritoriją ir atlikinėti savo reikalus kitur.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder