Šunys ir katės įvertinti eurais

Šunys ir katės įvertinti eurais

Klaipėdos savivaldybė tęsia įvairių rinkliavų konvertavimą į eurus, kurie mūsų sąskaitose litus pakeis nuo kitų metų pradžios.

Daugiabučiuose namuose šunis ir kates laikantys klaipėdiečiai po Naujųjų už šių gyvūnų įregistravimą mokės atitinkamai po 2,90 ir 1,90 euro. Už šuns laikymą kiekvieną mėnesį teks sumokėti po 1,40 euro, katė atsieis 90 euro centų.

Šios sumos apskaičiuotos pagal visas euro įvedimo taisykles įskaitant ir tai, kad konvertuojant mokesčius jie negali didėti.

Kiek kitokia strategija taikoma perskaičiuojant rinkliavą už atliekų surinkimą ir tvarkymą. Pagal dabar galiojantį Klaipėdos tarybos sprendimą, rinkliava už toną komunalinių atliekų yra 258 litai (74,72 euro), tačiau po naujųjų tai kainuos 75 eurus.

Pasirodo, šalies rinkliavų įstatyme numatyta galimybė įkainius nustatyti eurais be centų tuo atveju, kai jos dydis yra lygus arba didesnis kaip 10 eurų. Taigi, šįkart sumą nutarta suapvalinti į didesniąją pusę.

Apskaičiuota ir rinkliava už atrakcionų bei renginių savivaldybės teritorijoje kaina eurais: kvadratinio metro nuomos dydis priklausys nuo užimamo ploto bei miesto vietos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder