Radai beglobį gyvūną - pats juo ir pasirūpink

Radai beglobį gyvūną - pats juo ir pasirūpink

"Vakarų ekspreso" žurnalistų atliktas eksperimentas patvirtino kai kurių klaipėdiečių nusiskundimus, kad beglobiais gyvūnais besirūpinančios organizacijos nesiskubina surinkti gatvėje šąlančių beglobių gyvūnų.

Dažnai žmonės įsivaizduoja, kad beglobių gyvūnų problemos sprendžiamos labai paprastai - pamatęs besiblaškantį gyvūną, paskambini į bet kurią gyvūnų prieglaudą ir jos darbuotojai netrukus atvažiuoja gelbėti bėdulio. Pasirodo, viskas yra kiek sudėtingiau.

"Sutartyje su beglobiais gyvūnais Klaipėdos mieste turinčia rūpintis įstaiga "Būk mano draugas" ir nebuvo numatyta, kad jie privalo reaguoti akimirksniu", - gina gyvūnų globėjus valdininkai ir didelių problemų šioje srityje nemato.

Jie primena, kad būtent šiems gyvūnų globėjams reikėtų skambinti ne tik aptikus gatvėje besibastančius gyvūnus, bet ir jų gaišenas.

"Mes juk ne greitoji pagalba. Jei turėtume sraigtasparnį - atlėktume tuoj pat, bet dabar tam reikalui skirtas tik vienas sukiužęs automobilis ir vienas darbuotojas", - žmonių nesupratingumu stebisi ir VšĮ "Būk mano draugas" vadovė Galina Kučinskienė.

Namai - kaip prieglauda

Viena klaipėdietė "Vakarų ekspresui" pasakojo, kaip jos namai pamažu virsta beglobių gyvūnų prieglauda. Tiesiog moteris pamačiusi gatvėje beglobį gyvūną jau ne sykį bandė telefonu iškviesti kurios nors gyvūnų prieglaudos darbuotojus, tačiau vis išgirsta tą patį atsakymą - "Nėra vietų, jei atsiras - paskambinsim".

"Taip prieš keletą metų namo parsivedžiau vieną šunį, po kiek laiko dar vieną", - pasakojo moteris.

Tiesa, po kurio laiko ji sakė sulaukusi prieglaudos darbuotojų skambučio, kad jau atsilaisvino vieta, bet pati nebenorėjo išsiskirti su naujais draugais.

Kai praėjusį rugsėjį Miško kvartale moteris pamatė beglobę katę su 5 mažais kačiukais, ji vėl nusprendė iškviesti tarnybas, kurios galėtų jais pasirūpinti.

"Bet vėl ta pati istorija - prisiskambinus į vieną ir į kitą gyvūnų prieglaudą darbuotojai aiškino, kad jie neturi nei vietos, nei galimybės atvažiuoti susirinkti katinus. Esą galiu atvežti pati - jie gali sterilizuoti kates, bet tai man kainuos 15 eurų", - pasakojo moteris.

Tad moteris džiaugėsi keliems kačiukams pati radusi naujus šeimininkus.

"Tik kyla klausimas - ar tikrai verta pervesti gyvūnų prieglaudoms 2 procentus gyventojų pajamų mokesčio? Juk ir Savivaldybė yra sudariusi sutartį su įstaiga "Būk mano draugas", moka jai pinigus, bet kai prireikia realios pagalbos gyvūnams - nėra taip paprasta jos sulaukti", - atsiduso gyvūnais besirūpinanti klaipėdietė.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder