Kuo kėkštų patinėliai primena vyrus?

Kuo kėkštų patinėliai primena vyrus?

Naujausias tyrimas parodė, kad kėkštų patinėliai elgiasi panašiai kaip ir vyrai, kurie savo moterims dovanoja jų mėgstamiausią šokoladą.

Kembridžo universiteto mokslininkė dr. Ljerka Ostojič su komanda nustatė, kad kėkštai sugeba pajausti savo partnerės psichologinę būseną ir įgeidžius.

Kėkštai maistu dalinasi tik poravimosi sezono metu. Eksperimentui tyrėjai pasirinko kelias besiporuojančių kėkštų poras ir jas atskyrė.

Šių paukščių mityba – unikali. Kai vienu produktu jau pasisotina, jie gali maitintis kitu. Taigi patelės specialiai maitintos kitomis lervomis nei jų patinėliai. Tai reiškė, kad vėliau jos gali lesti tik tas lervas, kurių dar neragavo.

Visą procesą pro stiklą iš specialios patalpos stebėjo jų patinėliai, rašo sciencedaily.com. Kelis kartus per dieną paukščiai buvo suleidžiami į bendrą patalpą. Patinėliams duota skirtingų rūšių lervų, iš kurių jie turėjo pasirinkti, ar maistą paslėpti, ar suvalgyti, ar atiduoti patelei.

Pastebėta, kad, nepaisydami savo norų, jie visada parinkdavo tą lervą, kokios dar neragavo patelė.

„Nustatėme, kad patinėliai pirmiausiai tenkina patelės apetitą, net jeigu jie patys norėtų kitokio maisto. [...] Panašiai, kaip vyrai, kurie savo mylimosioms dovanoja jų mėgstamiausio šokolado“, – kalbėjo viena iš mokslininkių dr. L. Ostojič.

Tyrimas publikuotas žurnale PNAS.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder