Japonus pradžiugino žinia apie pandų porelės meilės žaidimus

Japonus pradžiugino žinia apie pandų porelės meilės žaidimus

Japonija netveria džiaugsmu: Tokijo zoologijos sode pastebėtos dvi besiporuojančios pandos, ir dabar visa šalis tikisi palikuonių. "Mes galime patvirtinti, kad Šin Šin (Shin Shin) ir R iRi (R iRi) pirmadienio vakarą santykiavo, antradienio rytą darė tai dar kartą", - pranešė "Ueno" zoologijos sodas, kuriuo remiasi agentūra AFP.

"Aš manau, kad pirmasis žingsnis buvo sėkmingas, - sakė zoologijos sodo atstovas Kazumis Nišikioris (Kazuomi Nishikiori) apie pandų, kurios itin nemėgsta daugintis, porelės "pasimatymą". - "Mes tai sutikome su palengvėjimu. Mes labai džiaugiamės".

Zoologijos sodo interneto svetainėje paskelbtas įrašas apie pandų suartėjimą. Jis parodytas ir per visuomeninės televizijos NHK vakarines žinias, nes japonai laikomi "pamišusiais dėl pandų".

Kinija Šin Šin ir Ri Ri 2011 metų vasarį paskolino Tokijui. Šios pandos dabar į zoologijos sodą kasdien pritraukia tūkstančius smalsuolių.

Visa šalis šėlo iš džiaugsmo jau pernai, kai patelė Šin Šin po intymaus pabendravimo su R iRi pradėjo lauktis palikuonio. Liepą pasaulio šviesą išvydo pandos jauniklis - pirmasis Japonijoje per 24 metus. Tačiau jis praėjus tik savaitei nugaišo nuo plaučių uždegimo. Kad praneštų šią liūdną žinią, tada visos televizijos ir radijo stotys nutraukė programas.

Didžioji panda yra viena iš gyvūnų rūšių, kurioms labiausiai gresia išnykimas. Laisvėje gyvena tik 1 600 pandų. Dar 300 gyvena zoologijos soduose. Didelė retenybė yra, jei nelaisvėje gyvenančios pandos susilaukia palikuonių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder