Į Zoologijos sodą Kaune skraidinamas potencialus jaunikis

Į Zoologijos sodą Kaune skraidinamas potencialus jaunikis

Pirmadienio popietę Vilniaus oro uoste nusileidžia lėktuvas, kuriuo į Lietuvos zoologijos sodą skraidinamas begemotas Gelukas (Geluk). Tikimasi, kad pernai Ispanijoje gimęs Gelukas ir Kaune gyvenanti penkiametė Coliukė sudarys perspektyvią porą.

Į sostinę atskraidinto gyvūno laukia kelionė į Kauną ir įkurtuvės Zoologijos sode. Toks kelionės būdas pasirinktas saugant begemotą nuo stresų ir nepatogumą įveikiant maždaug 4 tūkst. km kelionę iš Ispanijos.

Jis jau sėkmingai įveikė pirmąją kelionės dalį ir atskrido iš Malagos (Ispanija) į Frankfurtą (Vokietija). Geluko kelionė į naujuosius namus Kaune atsiėjo per 20 tūkst. litų. Šias lėšas padėjo surinkti Zoologijos sodo rėmėjai.

Gelukas 2012-aisiais gimė Fuengirola (Ispanija) zoologijos sode. Jis papildys Lietuvos zoologijos sode gyvenančių keturių nykštukinių begemotų būrį. Dabar Zoologijos sode gyvena Klopsas (vadinamas Seneliu), kuriam yra 35 metai, patelė Vanda - 34 metų (atvyko prieš 8 metus iš Čekijos), patelė Šešupė - 17 metų (ją pagal veisimo programą numatoma perleisti Kaliningrado zoologijos sodui) ir šiame sode gimusi patelė Coliukė, kuriai pavasarį sukako 5 metai.

Atkeliaujančio nykštukinių begemotų patino Zoologijos sodas laukė daugiau kaip 6 metus. Šių begemotų veisimas nelaisvėje ypatingas tuo, kad dažniau gimsta ir išgyvena patelės, o vyriškos lyties jauniklių nuolat trūksta. Nykštukiniai begemotai nelaisvėje gyvena iki 35-45 metų, o lytiškai aktyvūs būna nuo 3 iki 32 metų.

Naujasis Lietuvos zoologijos sodo gyventojas Gelukas mėnesį praleis gyvendamas karantino sąlygomis, o sodo lankytojai jį galės pamatyti pavasarį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder