Endriejavo gyventojus „terorizuoja“ gandras

Endriejavo gyventojus „terorizuoja“ gandras

Klaipėdos rajono Endriejavo gyventojus jau mėnesį „terorizuoja“ gandras. Į daržą išsiruošę miestelio gyventojai sako esantys priversti neštis teniso raketes gynybai, ar mažų mažiausiai būti budrūs, mat Gagiumi pramintas gandras taikosi ir ant galvos užšokti ar į ranką įkirsti.

Endriejavo gyventoja Liana Šiaulytienė „Vakaro žinioms“ pasakojo, kad paukštis, akivaizdu, buvo išaugintas žmogaus ir net du kartus žieduotas. „Žmonės kalba, kad gandrui buvo sužeista koja ir jį praėjusį rudenį priglaudė žiemai gretimo kaimo - Žadeikių - gyventojas. Gandras paliko jo sodybą ir atskrido į Endriejavą. Bijome eiti į daržą, kopūstus išlaužė, išravėtas žoles kibire išvertė, iškedena viską, atsirenka, ko jam reikia, o mums papildomas darbas. Ypač Gagiaus bijo vaikai, jie net į lauką kojos nekelia. Jei arčiau paukščio kas prieina, jis šnypščia, gagena, taikosi įkirsti, - pasakojo moteris. - Va ir dabar kalbu su jumis, gandras stovi netoli, dairosi kaip niekur nieko.“

Pasak pašnekovės, gandro dažniausia buvimo vieta Endriejave šalia vadinamojo mokytojų namo daržuose. Tiesa, kodėl paukštis taip pamėgo šią vietą, nežinia. Vieni sako, kad gandrą patraukė menininko sodyba, kurios kieme daug paukščių ir žvėrių skulptūrų. Kiti - kad mokytojų išpuoselėtame darže gausu maisto gandrui. Liana pasakojo, kad ant gandro žmonės nepyksta ir jam pakenkti nenori, bet jo savotiškai gaila, nes Gagius elgiasi ne kaip laukinis paukštis. Jis susisukęs lizdą žemai krūmuose ir naktimis jame nakvoja. Be to, neturi jokio baimės jausmo.

„Jeigu jam kas nors nepatiks, puls. Kelioms moterims į ranką yra įkirtęs darže besidarbuojant. Vienai - ant sprando užšokęs. Kaip tik pjoviau žolę su žoliapjove, paukštis nebijo burzgimo, iš paskos žingsniuoja, o aš dairausi per petį. Nejauku. Bent jau džiaugiamės, kad kenkėjus iš daržo išrenka, nebėra grambuolių“, - kalbėjo L.Šiaulytienė.

Pedagoge dirbanti moteris tikino, kad kaimynai sunerimę dėl gandro likimo, veikiausiai jis nesugebės išskristi su kitais gandrais, todėl endriejaviškiai tikisi, kad gandru kas nors tinkamai pasirūpins, gal koks zoologijos sodas. Tiesa, gyventojai jau kreipėsi į seniūniją su prašymu padėti išspręsti Gagiaus likimą. Kad ir jam būtų geriau, ir gyventojai palei kampus iš baimės nevaikščiotų.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder