Benamės katės sulaukė namelių

Benamės katės sulaukė namelių

Klaipėdoje, daugiabučių kiemuose, prieš Naujuosius pastatyta dešimt oficialių namelių benamėms katėms. Valdininkai žada, kad jų skaičius dar didės ir šiais, ir kitais metais. Tiesa, šis gražus gestas atsiėjo nepigiai. Kadangi nepavyko surasti, kas pagamintų tokių namelių už dyką, teko organizuoti pirkimą. Vienas namelis kainavo 300 eurų.

"Labai džiaugiamės, kad tokių namelių atsirado, tik būtų gerai, kad visi miestiečiai žinotų, jog tai - Savivaldybės turtas, ir negalima jo niokoti", - prašė paprotinti miestiečius į "Vakarų ekspreso" redakciją paskambinusi gyvūnėlių mylėtoja Dalia.

Moteris šitaip kalbėjo vadovaudamasi savo pačios patirtimi. Mat pati buvo ne sykį sumeistravusi šėryklą-namelį benamėms katėms, tačiau piktavaliai žmonės juos išdrasko.

DAUGĖS. Be pirmųjų dešimt, šiemet Klaipėdoje bus pastatytos dar septynios benamių kačių šėryklos, o 2018-aisiais - dar šešios. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

"Turėtų būti aiškūs ženklai, kad šie nameliai yra Savivaldybės nuosavybė ir už jų niokojimą galima sulaukti bausmės. Ir dar reikėtų paprašyti šunų augintojų, kad šie neleistų savo augintiniams ėsti maisto, kuris yra skirtas benamėms katėms. Deja, neretai stebiu tokį vaizdą, kaip šeimininkai ramiai stebi, kol jų šuo lapnoja kačiukams skirtą maistą", - kalbėjo Dalia.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė vylėsi, kad gyventojai atsakingai elgsis su naujais nameliais. Kol kas jų mieste pastatyta dešimt.

"Šiemet bus pastatyti dar septyni, o 2018-aisiais - šeši. Namelių statymo vietas derinome su namų valdomis bei atsižvelgėme į gyventojų pageidavimus. Dažniausiai orientuojamasi, kad tokie beglobėms katėms skirti nameliai stovėtų prie komunalinių atliekų konteinerių", - pasakojo L. Jūrevičienė.

Jos duomenimis, vieno namelio gamyba atsiėjo 300 eurų, tad pirmiesiems nameliams įsigyti jau išleista 3 tūkst. eurų.

"Ten, kur stovi nameliai, įrengti ir ženklai, kad tai yra oficiali kačių šėrimo vieta", - pabrėžė valdininkė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder