Amerikiečių širdis tirpdo pandų jauniklė Bao Bao

Amerikiečių širdis tirpdo pandų jauniklė Bao Bao

Pandos – nykstanti gyvūnų rūšis, todėl didelis dėmesys skiriamas šiems simpatiškiems pūkuotukams. Be TV kamerų neapsiėjo ir pandos jauniklės debiutas Vašingtono zoologijos sode.

Lankytojai džiugiai sutiko jauniklę Bao Bao, kurios vardas išvertus iš kinų kabos reiškia „brangenybė“. Kaip pasakoja tėvai, jų vaikai naktį negalėjo užmigti – taip laukė pasimatymo su naująja Vašingtono įžymybe. O ir suaugusiems, kai Kongresas riejasi, malonu pažvelgti į ką nors mielo ir nekalto. Taigi jau auštant prie zoologijos sodo išsirikiavo minia, norinti 10 ar 15 minučių tiesiogiai stebėti pandos debiutą. Tiesa, pamatyti daug tikėtis nereikėtų – tokio amžiaus pandos jaunikliai (Bao Bao – beveik penki mėnesiai), miega iki 20 valandų per parą.

Per stebėjimo kameras buvo galima, kaip mažoji panda atėjo į pasaulį rugpjūčio 23 dieną. Per mažylės debiutą pasirodė ir jos mama, vardu Mei Xiang. Zoologijos sodo darbuotojai džiaugiasi, nes tai – pirmas jų pandos jauniklis nuo 2005 metų, išgyvenęs ilgiau negu kelias dienas. Atrodo, ji jau pamažu reaguoja šaukiama vardu. Kiek yra žinoma, kiek daugiau negu 1,5 tūkst. pandų gyvena gamtoje, maždaug 300 – nelaisvėje, daugiausiai – draustiniuose Kinijoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder