G.Surplys algą ims vištomis ir gaidžiais

G.Surplys algą ims vištomis ir gaidžiais

„Parlamentaras Giedrius Surplys pasiūlė dalį algų Seimo nariams mokėti paukščiais. Pasiūlymas tikrai originalus, bet kažin ar teisingas. Kas nustatė, kad seimūnai savo darbu nusipelnė valgyti paukštieną?

Pagal darbą atrodo, jog tinkamesnis atlygis būtų pakelis makaronų ir ritinėlis tualetinio popieriaus", - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios" „Elito naujienose".

Anot Surplio, jei seimūnai dalį algos gautų paukščiais, taip būtų remiama lietuviška produkcija. Ir nieko naujo čia neišrastume, nes dar Smetonos laikais valdininkams tekdavo, nori nenori, pirkti žąsis.

Šiaip gal ir smagu būtų, jei ūkininkai kartą per mėnesį atvežtų prie Seimo tuntą vištų, gaidžių bei kitokių gyvių, o parlamentarai juos gaudytų ir neštųsi namo. Tokį cirką stebintys žmonės bent pasijuoktų.

Tik ar teisinga, kai Surplys nūdienos seimūnus lygina su Smetonos laikų politikais bei valdininkais? Jei anie nusipelnė žąsų, tai dar nereiškia, kad ir dabartiniai nusipelnė. Net vištų vargu ar nusipelnė.

Puskepalis duonos, pakelis makaronų, ritinėlis popieriaus - tiek turbūt ir užtektų. Gal nė to nereikia, užtektų ir dantų krapštukų, nes daugelis seimūnų vis tiek gyvena ne iš algos, o dantų krapštymas leistų bent kažkuo užsiimti, žioplinėjant Seimo posėdžiuose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder