"Vingiuotas kelias namo" - linksmų scenų kratinys

"Vingiuotas kelias namo" - linksmų scenų kratinys

"Vakarų ekspresas" pristato rubriką, kurioje - nuomonės apie Lietuvos kino teatrų ekranuose besisukančius filmus. Šios rubrikos medžiaga - pastebėjimai, konstruktyvi ir emocinga kritika. Šį kartą jūsų dėmesiui - Todd Phillips komedija "Vingiuotas kelias namo".

Pagrindinius vaidmenis šiame filme atlieka puikiai sarkastiškus herojus įkūnijantis Robert Downey jaunesnysis ir išskirtinis vyrukas - komedijoje "Pagirios Las Vegase" suspindėjęs Zach Galifianakis. Beje, "Pagirios Las Vegase" taip pat režisavo Todd Phillips.

Šio filmo scenarijus gana įprastas ir lengvai nuspėjamas. Sėkmingas architektas Piteris (R. Downey jaunesnysis) susiruošia į kelionę lėktuvu. Jis skuba pas savo besilaukiančią žmoną. Dar oro uosto prieigose jis kaktomuša susiduria su ekstravagantišku keistuoliu Etanu (Z. Galifianakis). Nuo tada ir prasideda visas smagumas. Keista sutapimų virtinė priverčia keisti kelionės planus ir pas netrukus gimdysiančią žmoną Piteris nuomota mašina jau skuba su nauju pakeleiviu - Etanu.

Originalumo trūkumą scenarijuje atperka gera šūsnis sėkmingai juokingų scenų. Nors daugelis iš jų gerokai dvelkia "amerikonizmu", tačiau negali paneigti, jog tai viena iš komedijų, kuri tikrai priverčia juoktis.

Gerą juoko dozę jau iš pat pradžių žada tai, jog pagrindinių herojų charakteriai - visiškos priešingybės. Piteris - solidus, nuolat užsiėmęs, nepaleidžiantis telefono iš rankų, kandus ir sarkastiškas, kartais nesusitvardantis ir leidžiantis pykčiui lietis laisvai. Etanas - naivus svajoklis, tikintis, jog savo, kaip aktoriaus, talentu gali užkariauti Holivudą, kamuojamas įvairių keistų įpročių ir sutrikimų.

Beje, dar didesnį šypsnį išspaudžia ir trečias herojus - kartu keliaujantis Etano šuo, kuris, kaip ir šeimininkas, mėgsta elgtis gana keistai.

Šioje juostoje bent kelis patiksiančius kadrus ras kiekvienas - keistas Etano įprotis tvirtai įmigti vairuojant, "glaukomai gydyti" rūkoma žolė, aktoriaus talentu besižavintys narkotikų prekeiviai, tėvo pelenai skardinėje, pavogta Meksikos pasienio punkto pašiūrė ir dar daug kitų smagių niuansų po gabalėlį sulipdo gana padorią humoro mozaiką.

Be to, negali nepripažinti, jog pagrindiniai aktoriai - savo srities profesionalai. R. Downey jaunesnysis ir Z. Galifianakis vieni iš tų, kurių veidai filmo plakate žada kokybę ir pažiūrėjus juostą nenuvilia.

Jeigu žiūrėsite "Vingiuotą kelią namo" nesitikėdami solidaus, neįprasto scenarijaus ar išsivystančio moralo, tačiau norėdami tiesiog smagiai ir neįpareigojančiai praleisti laiką - neliksite nusivylę. Tiesa, juoko dozė nors ir nemaža, tačiau didelio įspūdžio nepaliks - šis filmas vargiai galėtų tapti mėgstamiausiu, juokingiausiu, geriausiu ar dar kokiu "-iausiu". Tai tiesiog lengvabūdiška juosta, padedanti šiek tiek sušilti žvarbią žiemos dieną.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder