Vestuvės per televiziją: ir aš ten buvau

Vestuvės per televiziją: ir aš ten buvau

Nevėstant didžiųjų Lietuvos miestų merų rinkimų įkarščiui, LNK "Dviračio šou" politologai, peliukai Mauzeris ir Sūrskis vieną iš savo diskusijų pradėjo tuo, kad jiems atsibodo ta politika, ir nusprendė pakalbėti apie vestuves.

Jie kantriai naršė savo laiškų dėžutes ir ieškojo pakvietimų į balandžio 29-ąją įvykusias karališkas princo Williamo ir Kate Middleton tuoktuves. Tačiau ne tik garsiesiems televizijos komentatoriams, bet ir Žilvinui Grigaičiui, Astai Valentaitei, Mantui Petruškevičiui, Kristinai Kaikarienei ar kitiems Lietuvos elito atstovams pakvietimai nebuvo atsiųsti. Jie, su visais Lietuvos piliečiais ir kitais likusiais dviem milijardais pasaulio žmonių šias istorines iškilmes galėjo stebėti tik per televizorių. Tuoktuvių ceremoniją tiesiogiai transliavo net trys respublikiniai kanalai - TV3, LTV ir "Lietuvos ryto" televizija. Savo bulvariniu stiliumi jai visą laidą skyrė LNK "Karališkasis KK2".

Šiose transliacijose lietuviams talkino patyrę pasaulio žiniasklaidos partneriai - naujienų agentūra "Reuters" ir televizija BBC. Mūsų televizijoms tai tapo tikru išbandymu, kai transliacijoms Lietuvoje teko pasitelkti autoritetingus ne tik istorijos, bet ir britų monarchijos, karališko etiketo, protokolo ir ceremonijų žinovus. Atsakinga, nes Lietuvoje televizijoms dažniau tenka nušviesti lietuviškas vestuves. Kartais net kriminalinėse naujienose arba kaimietiško humoro programose.

Tikrą karalių Lietuvoje turėjom vieną, todėl tradicijų taip ir nespėjom suformuoti. Bene garsiausios istorinės - karaliaus Jogailos ir didikės Barboros Radvilaitės jungtuvės dėl politinių problemų buvo slaptos. Šiandienos politikos, atskirų verslo šakų ar profesijų, pasaulyje pripažinimą pelnę meno karaliai kažkodėl tuokiasi retai ir dažniausiai tyliai. Smalsiuosius vestuvėmis kartkartėmis pamalonina jauni garsūs sportininkai ir dažnai besislapstančios lietuviško kalibro žvaigždutės.

Prieš kelis metus Stano bandė išvengti viešumo, tačiau paparacai jo ceremoniją fotoblykstėmis pleškino lipdami per bažnyčios tvorą. O kai vėliau, per puotą, susipešė Zvonkė su Mia, romantiško muzikanto vestuves aprašė visi vadinamieji žurnaliūgos visuose žurnaluose ir parodė visose bulvarinėse laidose. Daugelis slogiai prisimena ir Violetos ir Viliaus Tarasovų tuoktuves. Romantišką jaunųjų pasivaikščiojimą Baltijos pajūryje tarsi kriminalinį nusikaltimą juodais skėčiais nuo fotoreporterių ir televizijos operatorių dangstė vyrai juodais drabužiais. Garsi muzikantų pora pyko ir visai pamiršo, kad tie patys paparacai juos įamžina per gražiausias jų profesinio pasiekimo akimirkas, ir nemažai prisidėjo prie šiandieninio poros populiarumo.

Viliaus ir Violetos Tarasovų vestuvių akimirkas akylai saugojo vyrai juodais skėčiais ir drabužiais.

Viešumas - mokestis už populiarumą. Privatumo netenka visi žinomi žmonės. Ypač tokią svarbią asmeninę akimirką, kai meilę žinomi žmonės vienas kitam prisiekia ne tik miegamajame, bet viešai prieš visuomenę.

Karališkos vestuvės tapo ne tik metų vestuvėmis pasaulyje. Tai - istorija.

Lietuvoje dėl metų vestuvių dar metams nesibaigus konkuruoja du garsūs vyrai - Antanas Nedzinskas ir Merūnas Vitulskis. Apie jų iškilmes beveik ištisas valandas, beveik tuo pačiu metu, beveik dvi savaites kalbėjo beveik visos laidos. Penktus metus šou versle besisukantis Merūnas puikiai suprato žaidimo taisykles ir nuoširdžiai, su tikromis ašaromis savo laime prieš ekranus dalijosi su žiniasklaida ir gerbėjais. Jo tuoktuvės pretenduoja tapti nuoširdžiausiomis metų vestuvėmis. O Antanas tikromis ašaromis verkė po to, kai paaiškėjo, kad jo vestuvės netikros.

Pavyzdžiai įkvepia. Neseniai vėl atsibudo save dainininku vadinantis Minedas. Prieš kelis mėnesius jis TV3 laidoje "Žiūrim, ką turim" samprotavo apie savo posūkį į politiką. Keistokas vaikinas pramiegojo ar nebuvo pakviestas, kai į Seimą balotiravosi daug šoumenų. Dabar jaunuolis intriguojančiai užsiminė apie vestuves. Tiesa, įtariamoji nuotaka jaunikio užuominų nepatvirtino. Tačiau tuo rimtai susirūpino politologai Mauzeris ir Sūrskis: "Matei, prie ko Kubilius nuvarė šalį? Net Minedas susiruošė vesti!" - dūsavo į karališkąsias vestuves Londone pakvietimų taip ir negavę peliukai.

Karališkos vestuvės per televiziją daugeliui atrodė kaip pasaka. Tačiau daugelis pasakų baigiasi vestuvėmis. Šeštadienį, po vestuvių, televizija vėl transliavo populiarumo neprarandantį serialą "Vedęs ir turi vaikų".

Dainininkas Merūnas nuoširdžiai, su tikromis ašaromis savo laime prieš ekranus dalijosi su žiniasklaida ir gerbėjais

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder