"Vanduo drambliams": nuostabus, bet žiaurus cirko pasaulis

"Vanduo drambliams": nuostabus, bet žiaurus cirko pasaulis

"Vakarų ekspresas" pristato rubriką, kurioje - nuomonės apie Lietuvos kino teatrų ekranuose besisukančius filmus. Šios rubrikos medžiaga - pastebėjimai, konstruktyvi ir emocinga kritika. Šį kartą jūsų dėmesiui - romantinė režisieriaus Francis Lawrence drama "Vanduo drambliams".

Filmo istorija prasideda, kai senelių globos namų gyventojas Jacobas užklydęs į cirką jo darbuotojui ima pasakoti savo gyvenimo istoriją, nukeliančią septyniasdešimt metų atgal. Tada Jacobui buvo tik 23-eji ir jis patyrė dramatiškiausius savo gyvenimo įvykius.

Jaunas veterinarijos studentas didžiosios depresijos laikais po tragiškos tėvų žūties ir užgulusių piniginių rūpesčių yra priverstas apleisti mokslus ir keliauti kur akys mato. Bekeliaudamas jis prisijungia prie vieno iš populiariausių to meto keliaujančių cirkų "Benzini Brothers". Cirko savininkas Augustas įdarbina Jacobą veterinaru, o kiek vėliau paskiria jį prižiūrėti ir dresuoti naująją cirko žvaigždę - dramblio patelę Rouzę.

Būdamas veterinaras jis neišvengiamai susiduria su cirko valdytojo žmona. Gražuolė Marlena - pagrindinė cirko žvaigždė, ruošianti pasirodymus su arkliais, o vėliau ir su naująja augintine Rouze.

Tarp trijulės - Jacobo, cirko valdytojo ir jo žmonos užsimezga keista draugystė. Jacobas kviečiamas į šeimos vakarienes ir šventes ir taip pamažu pastebi, jog ima kažką jausti savo viršininko žmonai. Despotiškai ir žiauriai ne tik su cirko gyvūnais, darbuotojais, bet ir savo žmona besielgiantis Augustas užsimezgusius jausmus vis dėlto pastebi.

Ar pavyks įsimylėjėliams nuslėpti savo jausmus bei ištrūkti iš despoto nagų?

Juosta "Vanduo drambliams" man šiek tiek priminė miuziklą "Mulen Ružas". Spalvingas ir chaotiškas cirko pasaulis nejučia supanašėjo su siaučiančiu Paryžiaus kabaretu, o uždrausta veterinaro ir cirko valdytojo žmonos meilė priminė kurtizanės, pažadėtos kunigaikščiui, ir vargšo rašytojo istoriją. Šiek tiek juntamas ir legendinio "Titaniko" prieskonis.

Pagirtinas filmo aktorių darbas. Christophas Waltzas nuostabiai įsijautė į despotiško žmogaus vaidmenį, Reese Witherspoon kaip visuomet buvo žavinga, o Robertas Pattinsonas vertas atskiro pagiriamojo žodžio. Jis juostoje atsiskleidė visiškai naujomis spalvomis. Ir visai nebuvo sunku atsiriboti nuo iki kaulų smegenų įsisenėjusio jo, kaip vampyro, amplua.

Filmas žavi įdomia, bet kartu jausminga istorija, aktorių, operatorių ir montuotojų, garso režisierių darbu. Spalvos, užfiksuoti judesiai, garsai, kostiumai žiūrovą tarsi nuneša į tą užburtą cirko pasaulį, į tuos didžiosios depresijos laikus, atrodo, mažai betrūksta, kad pajustum kvapus, skonius, prisilietimus.

Žinoma, filmas "Vanduo drambliams" turėtų labiausiai sužavėti moterišką auditorijos pusę, tačiau nėra per skystas, todėl turėtų patikti ir vyrams, vertinantiems ne tik tradicinius "snukiadaužius".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder