Televizijos pliusai ir minusai pagal Marijų Žiedą

Televizijos pliusai ir minusai pagal Marijų Žiedą

Lietuvos radijo ir televizijos "Panoramos" vedėjas Marijus Žiedas (41) vienas tų, kurie vertina geros kokybės kultūros laidas, nešvaisto laiko žiūrėdamas pokalbių šou, o filmus renkasi iš tų, kurie praturtina ir duoda peno diskusijoms. Vasarą rečiau prie televizoriaus prisėdantis laidų vedėjas pasidalijo savo nuomone apie žiūrimas laidas ir jų vertę.

Kultūros laidos +

Man patinka nacionalinio kanalo kultūros laidos. Pavyzdžiui - Jolantos Kryževičienės laida "Naktinis ekspresas". Kai ji atsirado, nudžiugau, kad bus pokalbių laida, pristatanti plačiai visuomenei dažnai nežinomus žmones.

Filmų pasirinkimas +

Mėgstu filmus ir džiaugiuosi, kad tiek nacionalinis transliuotojas, tiek komerciniai kanalai gali pasiūlyti gerų filmų. Man visada smagu pažiūrėti ir "Elito kiną", ir "Snobo kiną". Ten rodomi filmai verčia susimąstyti.

Laidos vaikams +

Jei kalbame apie laidas, atsiremiame į "Gustavo enciklopediją" ir "Tūkstantmečio vaikus". Tokios laidos yra naudingos ir jas vertinu teigiamai.

Pokalbių šou -

Jų nežiūriu ir man jie nepatinka. Tokios laidos nieko neduoda tau kaip asmenybei. Sužinome visiškai nesvarbius dalykus. Daug geriau tą laiką praleisti su knyga.

Pataikavimas žiūrovui -

Aš manau, kad televizija neturėtų taip paisyti žiūrovų norų, o pati juos ugdyti. Be abejo, nacionaliniam transliuotojui tą daryti paprasčiau, tokia jo misija apibrėžta įstatymu ir jis gali kartelę užkelti aukščiau, kad žiūrovas pasistiebtų ir ką nors išmoktų.

Animacija vaikams -

Animacija, kuri dažniausiai siejama su vaikais, yra bėda. Ją, deja, kuria suaugusieji, o jie dažnai kuria žvelgdami į pasaulį iš savų pozicijų. Suaugęs žmogus supranta, kas yra sarkazmas ir ironija. Vaikas - dar ne. Pavyzdžiui, paimkime "Simpsonus". Nors šis serialas yra ne vaikams, jį žiūri ir vaikai. Mes suprantame, kad ten rodomos visuomenės blogybės, šaržas, ko nereikia daryti, kaip neturėtų būti. Mes iš to juokiamės, bet vaikai to nesupranta. Jei personažas tranko vienas kitą per galvą, vaikui atrodo, kad tai normalu. Jei nepagarbiai elgiamasi su tėvais, mažieji žiūrovai mano, kad taip ir turi būti. Tad kartais net ir tuose gražiai padarytuose filmukuose išlenda tokių dalykų, kurių, mano manymu, neturėtų būti.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder