Romena Savickienė: „Laivai ne plaukia, laivai ateina...“

Romena Savickienė: „Laivai ne plaukia, laivai ateina...“

Įsibėgėja vasara. Įsibėgėja kruizinis sezonas, kuris Klaipėdoje šiemet prasidėjo gegužės 5 dieną  ir baigsis spalio 12-ąją. Klaipėdos uostas per šiuos metus sulauks 64 įvairaus dydžio kruizinių laivų.

Laivais, kurie ilgesni nei 200 metrų, vienu metu į miestą atvyksta virš dviejų tūkstančių turistų, mažesniais − iki tūkstančio, iš viso per metus − beveik 80 tūkstančių. Net devyniasdešimčiai procentų atvykusiųjų tai bus pirmoji pažintis ne tik su Klaipėda, bet ir su Lietuva.

Šį savaitgalį laidoje „Susitikimai Teatro aikštėje“ pokalbis su Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktore Romena Savickiene, kurios nuomone, „labai svarbu, kad tas pirmasis įspūdis būtų geras, kad žmogus, išlipęs iš kruizinio laivo, visas 6-8 valandas turėtų ką veikti, turėtų kur nueiti ir ką aplankyti. Dažnai turistai pamini, kad jie čia randa geriau, daugiau ir maloniau, negu tikėjosi.“

Kruizų skaičius Baltijos jūroje kasmet auga, ir yra prognozės, kad ir toliau augs. Kodėl žmonės renkasi kruizą po Baltijos šalis? Keliomis kalbomis atvykusiems pateikiama informacija? Kokiomis ekskursijomis ar pramogomis jie domisi? Koks rekordinis skaičius atvykusiųjų apsilankė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre per vieną dieną? Ko jie paprastai teiraujasi? Ir kodėl buvo atsisakyta sumanymo sutikti turistus su lietuviškų žolelių arbata?

Tai tik dalis klausimų, į kuriuos atsakymus išgirsite laidoje „Susitikimai Teatro aikštėje“ šį šeštadienį (kartojimas sekmadienį) 14 val. per Extra FM ir internetu. Projektą iš dalies finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, rengia VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“. Laidas veda Sigutis Jačėnas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder