Robertas Petrauskas komentatoriaus kėdės neišsižada

Robertas Petrauskas komentatoriaus kėdės neišsižada

Šį sekmadienį TV3 su intelektualiu televizijos šou "Kas? Kur? Kada?" bandė atgaivinti Lietuvoje primirštą TV žanrą - viktoriną. Laidos vedėjo kėdę užėmė ilgametis krepšinio komentatorius Robertas Petrauskas. Ar tai reiškia, kad jis atsisveikina su krepšiniu?

"Ne, krepšinis buvo, yra ir bus. Tačiau krepšinio komentatoriaus darbas nėra toks, į kurį eini kiekvieną dieną ir daugiau nieko nebegali daryti. Jis būna tik sezoniškai. Kai bus krepšinio sezonas, grįšiu į komentatoriaus kėdę", - sakė R.Petrauskas. Jis labai džiaugėsi, kad gavo galimybę išbandyti save naujoje laidoje. "Pastaruosius trejus metus mano veikla buvo susijusi su viktorinomis, klausimais, "protų kovomis". Iš visų ne su krepšiniu susijusių projektų šitas, ko gero, yra artimiausias mano širdžiai", - teigė sporto komentatorius.

Anot R.Petrausko, pagrindinis dalykas, kuo ši laida skirsis nuo savo pirmtakės, yra jos turinys. "Klausimai, savaime suprantama, bus ne apie Aleksandrą Puškiną, o labiau susiję su Lietuva, mūsų aktualijomis, istorija. Bet pats formatas bus toks, koks egzistuoja visame pasaulyje", - sakė laidos vedėjas.

Jau dabar žiūrovai yra raginami siųsti klausimus ir bandyti laimėti tam tikras pinigų sumas. Kiekvienas žiūrovas, kurio klausimas bus atrinktas žaidimui, taps jo dalyviu. Klausimo autorius pinigus laimės tuo atveju, jei žinovų komanda į klausimą neatsakys arba atsakys neteisingai. "Mūsų laidoje nebus jokių surežisuotų situacijų. Tai vienintelis šou Lietuvoje, kuriame žiūrovai galės laimėti pinigų, išnaudodami savo protą ir išmonę", - teigė R.Petrauskas.

Pasak jo, atsirinkdami klausimus, laidos kūrėjai stengiasi, išrinkti tokius, kurių atsakymus galima būtų išmąstyti. "Netinka enciklopediniai klausimai, kurie susiję su konkrečiomis žiniomis. Mums svarbu, kad tai būtų loginė užduotis su keletu raktų", - sakė krepšinio komentatorius.

Jo teigimu, šis žaidimas bus atgaiva tiems, kurie sako, kad per Lietuvos televizijas apskritai nėra ko žiūrėti. "Senokai TV eteryje matėme intelektualias viktorinas, kuriose viskas būtų paremta smalsumu, žinių bagažu ir azartu. Visos viktorinos būna tokios supaprastintos iki begalybės - 4 variantai ir galimybė laimėti krūvą pinigų. Šiuo atveju mūsų žinovai kovos ne dėl pinigų, o dėl garbės. Dėl pinigų žais tik žiūrovai", - pasakojo R.Petrauskas.

Parengta pagal dienraščio "Respublika" priedą "TV publika"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder