"Paskutinis tėvų išbandymas: mažieji Fokeriai" - priblėsusi, bet vis dar komedija

"Paskutinis tėvų išbandymas: mažieji Fokeriai" - priblėsusi, bet vis dar komedija

"Vakarų ekspresas" pristato rubriką, kurioje - nuomonės apie Lietuvos kino teatrų ekranuose besisukančius filmus. Šios rubrikos medžiaga - pastebėjimai, konstruktyvi ir emocinga kritika. Šį kartą jūsų dėmesiui - Fokerių šeimos istorijos trečioji dalis "Paskutinis tėvų išbandymas: mažieji Fokeriai".

Tikriausiai tik retas iš mūsų dar nematė komedijų "Paskutinis jaunikio išbandymas", kuriame vyrukui tenka ištverti kelias nelengvas dieneles pas būsimus uošvius, bei "Paskutinis uošvių išbandymas", kuriame jau patiems uošviams tenka susipažinti su kiek ekscentriškais jaunikio tėvais. Šį kartą - dar vienas išbandymas, kurį tenka patirti tiek jaunajai šeimai, tiek jau seneliais tapusiems uošviams. Per dvi komedijos dalis jaunikis Gregas iškovojo šiokį tokį uošvio palankumą, pagaliau buvo priimtas į įžymųjį šeimos "pasitikėjimo ratą" bei sėkmingai vedė savo nuotaką ir susilaukė su ja nenuoramų dvynių.

Juostoje "Paskutinis tėvų išbandymas: mažieji Fokeriai" ir vėl išvysime visą Holivudo žvaigždyną. Čia vėl susitinka Benas Stilleris, Robertas de Niro, Dustinas Hoffmanas, Barbara Streisand ir kiti.

Tikrausiai gerai pamenate, kaip iš Grego nesėkmių kvatojote pirmojoje ir antrojoje dalyse. Trečiajame filme nesėkmių taip pat netrūks. Nevykėlis mažasis sūnelis, nesikalbanti dukra, nerangiai kartu su pirštu pjaunamas kalakutas, vis dar tas pats gėdingas "vyro-seselės" darbas, užklasinė veikla su potenciją skatinančiais vaistais, nepailstamai įtarus uošvis, vėl atsiradęs kiek kvanktelėjęs buvęs žmonos mylimasis ir t. t. Visa tai - tipiški juokeliai, būdingi šios kol kas trilogijos charakteristikai. Tik jų arba mažiau, arba jie nebe tokie juokingi, kokie atrodė pirmose dviejose dalyse. Gerai, kad filmas nėra labai ilgas - vos pusantros valandos - todėl, nors ir tenka šiek tiek panuobodžiauti, juosta visiškai išvesti iš kantrybės nespėja.

Nesakau, jog komedija visai nejuokinga, tačiau kiek priblėsusi. Galbūt todėl, kad visa filmo šeima jau suaugusi ir stengiasi būti solidi, o galbūt juokingi dalykai kuriant trečiąją dalį tiesiog šiek tiek išsisėmė. Nepaisant to, filmas vis tiek smagus, neįpareigojantis ir nėra labai siaubingas, todėl žiūrėti įmanoma. Galima būtų pasiūlyti jį žiūrėti visai šeimai, tačiau dėl kai kurių juokelių tektų kartkartėmis užkimšti vaikams ausis ar uždengti akis.

Tiesa, kiek suglumina juostos pabaiga, sukelianti intrigą ir duodantį nuorodą į galimą ketvirtąją dalį. Geriau "Paskutinis tėvų išbandymas: mažieji Fokeriai" ir liktų paskutiniuoju, nes nemanau, jog ketvirtoji dalis galėtų kokiu nors aspektu pralenkti ar bent jau prilygti iki šiol išleistoms. Greičiausiai tai taptų dar labiau išsisėmusiu komedijos tęsiniu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder