Lietuviui svarbu gyvent šviesoje

Lietuviui svarbu gyvent šviesoje

„Kartais norėtųsi prisėsti prie stalo ir pradėti rašyti prisiminimus apie Vidurinės Azijos dykumose sutiktas lietuvių ir rusų, ukrainiečių ir lenkų, vokiečių ir Krymo totorių šeimas, kurioms buvo atimtos teisės sugrįžti į gimtuosius namus. Apie tai, kaip mokiau tadžikus ir uzbekus tikėjimo tiesų apie Dievą. Norėtųsi… tačiau „nusėsti“ darbe su onkologiniais ligoniais reiškia juos išduoti. Šiems žmonėms ir jų artimiesiems mes reikalingi kaip oras“, −  prieš keletą metų interviu žurnale „Kelionė su Bernardinai.lt“ sakė br. kun. Benediktas Sigitas Jurčys OFM.

Liko mėnuo iki gegužės 21 d., kai Klaipėdoje vyks jubiliejinis, jau dešimtasis br. Benedikto Jurčio inicijuotas „Vilties bėgimas“. Negirdėtame ir neregėtame Klaipėdos miesto istorijoje pirmajame solidarumo renginyje finišavo 600 dalyvių, o pernai jų buvo jau net 10 tūkstančių.

Šiandien, šeštadienį, 14 val. (kartojimas rytoj tuo pačiu laiku) laidoje „Susitikimai Teatro aikštėje“ per Extra FM br. Benediktas Jurčys  prisimins „Vilties bėgimo“ pradžią ir istoriją, pasidžiaugs, kad per dešimtmetį sumanymas tapo tarptautiniu bėgimu, kad jubiliejiniais metais vyks net 20 vilties renginių. Dalyvių, kaip ir kasmet, laukia naujovė. Šiemet kviečiama dalyvauti tikrame maratone. 42 km bėgimas vyks iš Palangos į Klaipėdą ir tradiciškai finišuos Atgimimo aikštėje. „Visa tai, ką mes darome turi labai didžiulę prasmę. Viena iš „lobių skrynių“ yra autistiški vaikai. Ir Klaipėda niekada nebus Klaipėda, neįvertinusi, ką jinai turi. Tai ir onkologiniai ligoniai, ir neįgalieji...“

Atvėlykio išvakarėse pranciškonų vienuolis br. Benediktas palinkės visiems gyventi šviesoje, o atsisveikinsime iki kito šeštadienio naujausiu „Vilties bėgimo“ himnu, Violetos ir Viliaus Tarasovų atliekama Vilties daina „Sparnai“, nešančią atjautą, viltį, meilę ir džiaugsmą. Projektą iš dalies finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, rengia VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“. Laidos vedėjas − Sigutis Jačėnas. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder