"Lietuva – jūrinė valstybė" – apie nepagautą ungurį ir jūrinių nuotykių riterius

"Lietuva – jūrinė valstybė" – apie nepagautą ungurį ir jūrinių nuotykių riterius

Paskutinės ciklo „Lietuva – jūrinė valstybė“ laidos žvejyba Neringoje nebuvo pati sėkmingiausia – į žvejų tinklus tądien taip ir nepakliuvo nė vienas ungurys. Tad lietuvių pamėgto delikateso vaizdu teko pasigrožėti tik žuvies rūkykloje... Čia pat išgirdome ir optimistinius, ir liūdnokus žvejų pamąstymus apie tradicinį pajūrio gyventojų amatą bei jo perspektyvą.

Na, o Klaipėdos pakrantėse į laidos kūrėjų tinklus pateko intriguojančios „žuvys“: legendinės jachtos „Lietuva“ žygių liudytojai ir jaunoji buriuotojų karta, tąvakar palikusi Klaipėdos uostą ir iškeliavusi ginti Lietuvos garbės į prestižinę Europos buriavimo regatą.

Dar labiau nustebino du jauni ir gražūs klaipėdiškiai, tądien visai neišsigandę audringos Baltijos bangų ir nėrę į jas su savo baidarėmis. Prieš porą metų šiems vyrams sėkmingai pavyko baidarėmis perplaukti jūrą. Na, o tuo metu, kai prie ekrano stebėsite laidą, vienas iš jų ir vėl bus kelyje. 22 metų studentas Domantas Laukevičius liepos 1-ąją savo baidare išplaukė iš Talino Klaipėdos link. Žygeivis per dvi savaites ketina įveikti 700 kilometrų atstumą. Ir visa tai - vardan Lietuvos – jūrinės valstybės.

Jautrios ir šiltos, romantiškai nutrūktgalviškos istorijos – laidoje „Lietuva – jūrinė valstybė“ sekmadienį, liepos 8-ąją, 16.10 val. per LTV.


Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder