"Kovotojas" - gyvenimo drama ne apie "snukių daužymą"

"Kovotojas" - gyvenimo drama ne apie "snukių daužymą"

"Vakarų ekspresas" pristato rubriką, kurioje - nuomonės apie Lietuvos kino teatrų ekranuose besisukančius filmus. Šios rubrikos medžiaga - pastebėjimai, konstruktyvi ir emocinga kritika. Šį kartą jūsų dėmesiui - Davido O. Russello režisuota drama "Kovotojas".

Filmas paremtas tikrais įvykiais. Tai dramatiškas pasakojimas apie tikrą JAV boksininko Mikio Wardo gyvenimo istoriją, kurią puikiai įkūnija stebėtinai geras scenarijus ir talentinga režisūra.

Juosta sulaukė puikaus kino kritikų įvertinimo ir laimėjo du "Auksinius gaublius". Joje susitinka ir gerai derantį ansamblį kuria du talentingi bei puikiai vertinami aktoriai Markas Wahlbergas ir Christianas Bale'as. Taip pat juostoje išvysite ir atsakingai bei talentingai savo darbą atlikusių ne pagrindinių aktorių komandą.

Filmas pasakoja apie airių kilmės amerikiečių boksininką Mikį Wardą, pravarde Airis. Šį herojų įkūnija Markas Wahlbergas. Micky Wardas nutarė pasirinkti boksininko kelią, įkvėptas savo idealo - netikro brolio ir buvusio boksininko Dikio Eklundo, kurį filme vaidina Christianas Bale'as. Brolis tampa Mikio treneriu, nors jo paties šlovės dienos jau praeityje - buvęs boksininkas vartoja kreką ir nuolat susiduria su teisėsauga.

Brolis įkalbina Mikį stoti į kovą su gerokai pranašesniu priešininku. Airis sumušamas, beviltiškai pralaimi ir netgi svarsto galimybę baigti boksininko karjerą. Tačiau dar kartą stoti į ringą jį įkvepia bare sutikta mergina Šarlyn. Tik šį kartą be šeimos įsikišimo. Mikis nugali varžovą. Netrukus mergina įtikina Mikį, kad didžiausios kliūtys kelyje į sėkmę ir yra gausi bei problemiška paties kovotojo šeima: despotė motina, kuri iki šiol nurodinėja suaugusiam sūnui kaip gyventi ir su kuo kovoti, septynios aršios senmergės seserys ir, žinoma, brolis, negalintis atsikratyti priklausomybės narkotikams.

Brolis atsiduria kalėjime, o Mikiui puikiai sekasi kovoti. Jis laimi vieną kovą po kitos, bet varžovai vis galingesni. Aplankęs brolį kalėjime, Mikis gauna patarimą, kuris padeda įveikti stiprų varžovą ir suteikia jam šansą kovoti dėl pasaulio čempiono vardo. Tačiau prieš lemiamą kovą Mikiui vis dėlto prireikia šeimos paramos. Jis vėl pageidauja ringo kampe matyti ir savo brolį.

Filmas neabejotinai patiks žmonėms, besidomintiems boksu. Tačiau jo spektras daug platesnis. Boksininko kova vyksta ne tik ringe, bet ir gyvenime, o kartais svarbiausia - nugalėti patį save. Todėl filmą drąsiai galima vadinti brandžiu, gyvybingu kūriniu, pretenduojančiu į įsimintinų juostų sąrašą.

Nuo Silvesterio Stalonės "Rokio" laikų - tai viena iš labiausiai pavykusių bokso dramų. Geriau vertinčiau tik Clinto Eastwudo 2004 m. filmą "Mergina, verta milijono", laimėjusį keturis "Oskarus". O šiai tikrais faktais paremtai istorijai kiek pritrūko "emocinės sprogstamosios energijos". Nepaisant to, daugelis kino kritikų teigia, ir jiems tikrai galima pritarti, kad Christianas Bale'as tikrai vertas garbingiausio apdovanojimo už meistriškai sukurtą degradavusio boksininko vaidmenį. Dera prisiminti ir tai, jog C. Bale'as jau nebe pirmą kartą dėl vaidmens ryžosi kankinančiam gyvenimo būdui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder