Koks televizijos vaidmuo Raudonojo Kryžiaus veikloje?

Koks televizijos vaidmuo Raudonojo Kryžiaus veikloje?

Gegužės 8 dieną visame pasaulyje minima Tarptautinė Raudonojo Kryžiaus diena. Šia proga „TV publika“ klausė buvusio sveikatos apsaugos ministro, gydytojo radiologo, medicinos mokslų daktaro Konstantino Romualdo Dobrovolskio, koks yra televizijos vaidmuo Raudonojo Kryžiaus veikloje.

Konstantinas Romualdas DOBROVOLSKIS:

- Televizijos vaidmuo yra didelis, nes žmonės televiziją žiūri dažnai. Raudonasis Kryžius atlieka daug visokių darbų. Raudonojo Kryžiaus savanoriai ir medicinos seserys prižiūri namuose esančius pacientus, moko teikti pirmąją pagalbą. Turime pirmosios pagalbos teikimo būrius Visagine, Kaune, Vilniuje. Pas mus vyksta ir pirmosios pagalbos teikimo varžybos. Mūsų darbo apimtis labai plati ir labai džiaugiamės, kai televizija tai parodo.

Anksčiau kiekviename mieste ir rajone turėjome po keletą medicinos seserų, kurios slaugydavo ligonius namuose. Mūsų tikslas ne tik slaugyti tuos žmones, kuriems reikia slaugos, bet ir pritraukti kaimynus, moksleivius, kad ir jie padėtų slaugyti.

Dabar teikiame pagalbą 500-600 žmonių, kurie gyvena namuose. Iš poliklinikų ir savivaldybių susižinome, kam reikia pagalbos, o kartais pagalbos paprašo ir patys žmonės. Norėtume padėti didesniam skaičiui žmonių, ne šešiems šimtams. Faktiškai reikėtų prižiūrėti apie 10 tūkst. žmonių namuose.

Labai svarbu, kad televizija tai parodytų, ir ji parodo. Vilniuje yra vyresnių, patyrusių Raudonojo Kryžiaus darbuotojų klubas. To klubo veiklą anksčiau televizija dažnai parodydavo, dabar jau rečiau, bet vis tiek dar nušviečia. O mūsų senjorų klubai palaiko ryšius su užsieniu, buvo Bulgarijoje, žiūrėjo, kaip bulgarai dirba, bulgarai atvažiavo čia, paskui su vokiečiais vyko tokie vizitai. Buvo dalijamasi patirtimi.

Svarbesnius įvykius televizija tikrai parodo. Kai atvažiuoja kas nors pas mus su labdara, visada kviečiame televizijas ir jos gana neblogai parodo tuos įvykius ir papasakoja, kad mums padeda užsieniečiai. Reikalinga ir mūsų pačių iniciatyva. Jeigu koks džiugesnis įvykis, pranešame ir televizija neatsisako - visada atvažiuoja.

Parengta pagal priedą „TV publika“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder