"Guliverio kelionės" - nuotykiai Liliputijoje šiuolaikiškai

"Guliverio kelionės" - nuotykiai Liliputijoje šiuolaikiškai

"Vakarų ekspresas" pristato rubriką, kurioje - nuomonės apie Lietuvos kino teatrų ekranuose besisukančius filmus. Šios rubrikos medžiaga - pastebėjimai, konstruktyvi ir emocinga kritika. Šį kartą jūsų dėmesiui - Robo Lettermano režisuota veiksmo ir nuotykių kupina fantastinė komedija "Guliverio kelionės".

R. Lettermanas imasi literatūros klasikos. Nors Johnatano Swifto "Guliverio kelionės" jau buvo ne kartą ekranizuotos, tačiau šį kartą į prieš 300 metų aprašytus vyriškio nuotykius Liliputijoje žvelgiama šiuolaikiškai ir smagiai. Juostoje pasirodo aktorius ir muzikantas Jackas Blackas, Amanda Peet, Emily Blunt ir kiti.

Paprastas vieno laikraščio redakcijos pašto skyriaus tarnautojas Lemuelis Guliveris jau ilgą laiką svajoja apie savo kolegę, tačiau nedrįsta užmesti "tinklo". Vieną dieną užsimezgus pokalbiui apie keliones Guliveriui nėra kur dingti - jis pameluoja nuolat keliaujantis, ir dar po pačias egzotiškiausias šalis. Merginą neva aplankytos vietos sužavi, todėl ji paprašo parašyti kelis straipsnius. Ir ką gi, Guliveris paprastuoju, visiems gerai žinomu "copy-paste" būdu suklijuoja kelis nuostabius aprašymus, po kurių žavioji žurnalistė nusprendžia jį išsiųsti patyrinėti Bermudų trikampio ir savo įspūdžius aprašyti.

Tada ir prasideda Guliverio nuotykiai. Bermudų trikampis visgi pasirodo ne toks jau ir nepavojingas. Po užklupusios audros Guliveris pabunda situacijoje, kurią prisimename visi - apkaišytas smulkiomis virvelėmis, o šalia binzinėja krūvos mažulyčių žmogeliukų - Liliputijos gyventojų.

Atsipeikėjęs po šoko ir greitai supratęs, jog šiems mažyliams būdamas milžinu gali pasitarnauti, Guliveris išgelbėja karalystę ir tampa šalies herojumi. Čia ir prasideda Guliverio žydėjimo metas. Tikrovėje buvęs šiokiu tokiu nevykėliu, Liliputijoje jis tampa didvyriu. Mažiesiems gyventojams jis pasakoja išgalvotas istorijas, mėgaujasi jų paslaugumu, bando įdiegti šiuolaikinio pasaulio naujienas, o suremontavus jo valtį net nesiruošia grįžti namo.

Kaip susiklostys aplinkybės? Ar geruoju baigsis Guliverio nuotykiai? Ar pavyks pelnyti merginos palankumą?

Komedija smagi, išieškota, pakelianti nuotaiką ir neįpareigojanti. Tiesa, mačiusieji kitus filmus su pagrindiniu aktoriumi Jacku Blacku gali šiek tiek nusivilti, nes panašu, jog jam šioje juostoje pritrūko paprastai būdingos sprogstančios energijos, ekspresijos, muzikinės išraiškos. "Guliverio kelionėse" jis atrodo šiek tiek "prigesintas". Kai kada šiek tiek užkliūva ir ne visai išbaigti filmo specialieji efektai. Viską susumavus išlenda nedidelė kūrėjų tinginystė. Tačiau bendro vaizdo tai labai negadina: komedija tinkama kaip puikus atsipalaidavimo būdas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder