"Fox News" laidų vedėjas atleistas dėl sekso skandalo

"Fox News" laidų vedėjas atleistas dėl sekso skandalo

JAV televizijos kanalo "Fox News" laidų vedėjas Bilas O'Reilis (Bill O'Reilly) atleistas iš pareigų dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu, teigiama televizijos kanalo vadovybės pareiškime, informuoja BBC.

Nuo balandžio 12 dienos B. O'Reilis atostogauja; trečiadienį jis susitiko su popiežiumi Pranciškumi Vatikane.

Žurnalistui buvo ne kartą pateikti kaltinimai seksualiniu priekabiavimu, dėl šios priežasties per 50 rėmėjų atsisakė teikti reklamą jo laidai "The O'Reilly Factor".

Spaudimas televizijos vadovybei, reikalaujant atleisti B. O'Reilį, sustiprėjo po to, kai į spaudą pateko informacija apie tai, kad penkios su juo dirbusios moterys gavo 13 mln. dolerių išmokų.

Pats B. O'Reilis, dirbęs televizijoje beveik nuo pat jos gyvavimo pradžios, neigia visus kaltinimus.

Sprendimas nušalinti televizijos laidų vedėją nuo pareigų buvo priimtas per bendrovės "21st Century Fox" direktorių tarybos neeilinį posėdį. Bendrovės pareiškime teigiama, kad šis sprendimas buvo priimtas po konsultacijų su teisininkais ir nuodugnios padėties analizės.

Vasario pradžioje Bilo O'Reilio vardas nuskambėjo kitoje garsioje istorijoje, kai per interviu su prezidentu Donaldu Trampu (Donald Trump) jis paklausė prezidento apie jo požiūrį į Vladimirą Putiną, o kai D. Trampas atsakė: "Aš jį gerbiu", B. O' Reilis nusistebėjo: "Bet vis dėlto jis žudikas".

Kremlius paragino JAV televiziją "Fox News" atsiprašyti už tokius korespondento žodžius. "Tokius "Fox News" korespondento žodžius laikome neleistinais ir įžeidžiamais", - sakė tada žurnalistams V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

B. O'Reilis pareiškė neketinąs artimiausiais metais atsiprašyti už savo pasisakymus V. Putino adresu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder