Eglė Jackaitė: "Karolis dar turi šansą..."

Eglė Jackaitė: "Karolis dar turi šansą..."

Kalta ar ne? Prieš keletą dienų žymi uostamiesčio aktorė Eglė Jackaitė su nerimu laukė nuosprendžio. "Pagaliau viskas baigsis", - prasitarė aktorė, dar prieš žengdama į Klaipėdos mieto apylinkės teismo salę. Eglė neslepia: kaltinimai, kad ji fiktyviai įsidarbino nekilnojamojo turto bendrovėje marketingo projektų vadove, kad jai nepagrįstai buvo mokamas atlyginimas, siekiant vėliau apgaulės būdu pasisavinti valstybės lėšas – motinystės pašalpą, ją jau spėjo nuvarginti.

Itin principingą nuomonę išsakęs prokuroras Vytautas Kukaitis ne sykį minėjo, jog Eglė Jackaitė turi būti nuteista pagal straipsnį, už kurį negali būti skirta bauda. Tik laisvės atėmimo bausmė, ir niekaip kitaip. Visgi teismas, atsižvelgęs, jog aktorė augina du nepilnamečius vaikus, skyrė 20 800 Lt baudą jai ir 15 600 Lt – ją įdarbinusios įmonės direktorei Erikai Kabečiūtei. Moterys abi dar turės solidariai grąžinti daugiau kaip 22 tūkst. litų "Sodrai".

"Saliamoniškas nuosprendis, – taip aktorei skirtą bausmę apibūdins jos advokatė Alisa Kostiuk. - Kaltinamoji nuteista, bet lieka laisvėje. Ir prokuroras patenkintas, ir visuomenė nesupyks". Tačiau ar viskas taip skaidru, kaip išaiškino teismas? Kodėl nuosprendyje neįvertintas E.Jackaitės vaiko tėvo Karolio vaidmuo?

Pakviestas liudyti, Karolis turėjo du kelius. Pirmasis – papasakoti, kas Eglę suvedė su jo sena drauge, nekilnojamojo turto bendrovės "4real" direktore Erika Kabečiūte, kas pasiūlė planą aktorę įdarbinti ir kas pervedinėjo pinigus, galimai skirtus Eglės Jackaitės atlyginimui išmokėti. Antrasis kelias – duoti parodymus prieš savo vaiko motiną. Eiti šiuo keliu Karoliui matyt pasirodė lengviau...

"Šioje istorijoje pasigedau vyriško riteriškumo", – ištars Eglės bičiulis aktorius Vytautas Anužis. O ji pati pridurs: "Nereikia būti didvyriu, kad pasakytum: palikit mano vaiko mamą ramybėje. Bet Karolis dar turi šansą! Jeigu jame likę nors kiek vyriškumo bent atsiprašyti už tai, kad įvėlė mane į šią situaciją, nuosprendžio neskųsiu".

Spektaklis be pagrindinio herojaus – jau antradienį laidoje "Abipus sienos" per LNK.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder