Daiva Nakrošienė: „Popierinės knygos išliks, nes jas skaityti − tiesiog malonu“

Daiva Nakrošienė: „Popierinės knygos išliks, nes jas skaityti − tiesiog malonu“

Kada paskutinį kartą lankėtės bibliotekoje? Tai klausimas ne tūkstančiui ten kasdien apsilankančių lankytojų, bet tiems radijo klausytojams, kurie pro Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės biblioteką vis dar praeina pro šalį. Ir tikrai be reikalo, nes ši biblioteka jau seniai yra ne tik biblioteka, o tikrasis kultūringo laisvalaikio ir prasmingų pramogų centras.

Šiandien 14 val. (kartojimas rytoj tuo pačiu laiku) per Extra FM transliuojamoje laidoje „Susitikimai Teatro aikštėje“ (rengėjas VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“) − pokalbis su Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos Regiono bibliotekų ir kultūros vadybos skyriaus vedėja Daiva Nakrošiene.

Ievos Simonaitytės biblioteka internetiniame portale prisistato: „Mūsų bibliotekos bendruomenė siekia suteikti galimybę naudotis bibliotekos lobiais visiems ir kiekvienam, virtualiems ir realiems skaitytojams, skatinti lankytojų tobulėjimą, saviraišką ir kūrybiškumą. Mes esame biblioteka su sienomis ir be jų: atvira, turtinga ir moderni!“

Ir tai yra tiesa, nes čia nuolat galerijose ir skaityklose veikia parodos, čia dažnai tuo pat metu net keliose bibliotekos salėse (Konferencijų, Renginių, Gerlacho palėpėje) vyksta įvairūs kūrybiniai susitikimai, čia, Kraštotyros skaitykloje, nuolat veikia muziejinė ekspozicija ir kiekvienas gali pasigrožėti AdM draugijos (Arbeitsgemeinschaft der Memellandkreise, liet. „Klaipėdos krašto darbo draugija“) bibliotekai perduotomis unikaliomis istorinėmis regalijomis – Mėmelio šaulių gildijos karaliaus sidabro grandinėmis, juosta bei Priekulės evangelikų liuteronų bažnyčios taure, o bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje galima stabtelti ir susimąstyti prie paminklo kalbai  (aut. Algirdas Bosas), pasidomėti saulės laikrodžiu „Laiko knyga“ (aut. Romas Klimavičius, Romualdas Martinkus), apžiūrėti skulptūrą „Knyga“ (aut. Juozas Šikšnelis), iš Baltijos gelmių išgriebtą senovinį inkarą, gamtos paminklą − šimtametį ąžuolą...

Laidoje pokalbis apie šiuo metu bibliotekoje vykstančias parodas, apie artėjančią 5-ąją Klaipėdos knygų mugę, kuri bus paženklinta užsienio partnerių projektų gausumu, apie jubiliejinių metų suolelį ir kitus projektus, skirtus rašytojos Ievos Simonaitytės 120-mečiui, o taip pat apie bibliotekos ekskursijas Dangės upe ir apie pirmąjį Lietuvoje literatūrinį stalo žaidimą „Knygosūkis“, kuriam pavadinimą padovanojo Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

Dar laidoje sužinosime, kaip Daiva Nakrošienė, kuri yra ir Lietuvos nacionalinės Europos skautų asociacijos Klaipėdos krašto tarybos narė, ir aktyvi bendruomenės narė, suspėja viską suderinti, laiku atlikti prisiimtus įsipareigojimus bei ką jai reiškia skautavimas, kuriam paskyrė jau tris dešimtmečius, ir buvo viena iš pirmųjų Lietuvos moterų, davusių įžodį.

Laidas „Susitikimai Teatro aikštėje“, kurias iš dalies finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, veda Sigutis Jačėnas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder