Apie delmonus, šiupinį ir jomarkus

Apie delmonus, šiupinį ir jomarkus

Šiandien, šeštadienį, 14 val. (kartojimas sekmadienį tuo pačiu laiku) per Extra FM laidoje „Susitikimai Teatro aikštėje“ dailininkė, etnologė Elena Matulionienė ir Klaipėdos etnokultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Vaida Vičinskienė papasakos apie Klaipėdos krašto kaledorines šventes, tradicinius valgius.

Tautinio kostiumo metų kontekste Elena Matulionienė pristatys Klaipėdos krašto tautinio kostiumo raidą, jo ypatumus. Tik klaipėdiškės prie juosmens pasikabindavo delmoną − plokščią puošniai siuvinėtą krepšelį, o klaipėdiškiai vyrai mūvėjo ne tik ilgomis, bet ir trumpomis kelnėmis, kaip Vakarų Europoje. Pašnekovė taip pat pasidalins mintimis, kodėl nepakanka tik priimti skambius teisės aktus. Dar reikia, kad jie „prigytų“ gyvenime, nes realiai etnokultūra ir toliau gyvuoja vien savanorių bei entuziastų pastangų dėka.

Vaida Vičinskienė pasidžiaugs, kad jau 26-us metus gyvuojančio etnokultūros centro renginiuose ir edukaciniuose užsiėmimuose netrūksta lankytojų, kad renkasi šeimomis, kad buriasi į bendruomenes. Taip pat sužinosime apie naują centro projektą − tarptautinį nematerialaus kultūros paveldo festivalį „Lauksnos“, kuris Teatro aikštėje ir kitose senamiesčio erdvėse vyks šių metų vidurvasarį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder