Aistis Mickevičius: "Esu kuklus intelektualas"

Aistis Mickevičius: "Esu kuklus intelektualas"

Teatro ir televizijos aktorius, radijo ir televizijos laidų vedėjas Aistis Mickevičius, neseniai pradėjęs užsiimti kvepalų gamyba, jau greitai rodys, kaip moka šokti. Naujajame TV3 projekte "Šok su manimi", kuris startuoja jau šį šeštadienį 19 val, A. Mickevičius dalyvaus kartu su profesionalia šokėja Viktorija Kunauskaite.

Populiarumo ir dėmesio nestokojantis aktorius, kurį geriausiai pažįstame kaip personažą pensininką Vydą arba girdime šmaikščiai vedantį radijo laidas, gavo pasiūlymą, kurio nesugebėjo atsisakyti. TV3 šokių projektas "Šok su manimi" - pasiūlymas, nukritęs iš dangaus ir apstulbinęs patį aktorių. Kitos TV3 laidos "Nuodėmių dešimtukas" vedėjas aktorius Marius Mačiulis, kuris jau buvo sutikęs dalyvauti "Šok su manimi" projekte tai daryti atsisakė ir šokių aikštelėje jo neišvysime. Jį pakeitė būtent Aistis Mickevičius.

Kaip sutikote dalyvauti TV3 šokių projekte?

Tuo metu vis galvojau, ką gi man čia įdomaus nuveikus. Visiškai netikėtai "Šok su manimi" pasiūlymas sutapo su mano naujos patirties paieškomis. Jie mane gana ilgai kalbino to imtis. Kalbino, kalbino, kol galų gale prikalbino.

Ar teko šokti kada nors anksčiau?

Teko vaikystėje, kai lankiau pramoginius šokius. Tai dariau apie septynerius metus. Tačiau tai mažai ką reiškia, nes visi įgūdžiai smarkiai išblėsę. Liko tik atsiminimai. Kalbant apie dabartinį šokių projektą, tokia permaina mano gyvenime bus tikrai sudėtinga. Kai pirmą kartą sutikau partnerę, visi man kalbėjo, kad viskas bus lengva ir paprasta. Nieko panašaus. Bus sunku, reikės įdėti daug darbo ir pastangų, kad vėliau nebūtų labai gėda prieš visą Lietuvą. Iššūkis nėra mažas. Norint gerai šokti, reikia atitinkamai treniruotis ir stipriai ruoštis.

Kalbate pesimistiškai. Ar patinka šokti, nepaisant visų fizinių kančių?

Man gražu žiūrėti, kai šoka kiti, bet labai nemėgstu matyti, kaip šoku pats. Kadangi esu šokęs anksčiau, žinau, kaip tai turi atrodyti tobulai, tačiau dažniausiai negaliu to išpildyti. Bet apskritai man patinka. Nebūčiau sutikęs, jei nebūčiau tikrai norėjęs.

Ką manote apie Viktoriją, jūsų partnerę?

Manau, kad ji yra tikrai labai profesionali, nepaisant savo jauno amžiaus, gabi ir visapusiškai gera šokėja. Pradžioje pasitaikydavo šiokių tokių nesklandumų, tačiau laikas praktikuojantis labai gerai viską užglaisto. Dabar tikrai gerai sutariam ir rezultatai dėl to tik geresni.

Dirbote televizijoje, anksčiau daug metų teatre. Ar teatrališkumą ir šokį derinsite ir jungsite į visumą?

Aš tik taip ir galvoju, tačiau noriu prie viso to prijungti dar ir humorą. Vertindamas situaciją realistiškai ir blaiviai, suprantu, kad nesu šokio virtuozas, todėl manau, kad toks sferų jungimas bus teisingas. Be to, manau, kad iš manęs projekte panašaus įvaizdžio ir tikimasi. Mano vizija - parodyti kažką įdomaus ir be šokio. Už šokio šiuo atveju nėra prasmės slėptis. Parodyti reiktų tai, ką tu labiausiai mėgsti ir išmanai. Šiuo atveju slėptis galima tik už artistiškumo ir humoro jausmo.

Turite ir taip nemažai veiklos, tad turėtų būti sudėtinga derinti projekto darbus su asmenine veikla. Radijas, TV, naujo serialo filmavimas. Kaip suspėsite?

Niekada nebuvo jokių kliūčių, nes visada stengiuosi sistemingai suplanuoti savo laiką. Išsikėlęs tam tikrus prioritetus, visada žinau, kad tam tikrą valandą darau viena, kitą - jau kitką. Sustygavus dienotvarkę viskas pavyksta ir para nėra per trumpa. Suspėju visur.

Užsiimate kvepalų gamyba. Ar tai rimta?

Kvepalai yra mano hobis, tačiau gyvenimas diktuoja sudėtingas sąlygas jam plėtoti. Bet viliuosi likimo malonės, kad šį hobį įtvirtinčiau ir galėčiau užsiimti kvepalais labai rimtai. Tačiau Lietuvoje būtų sudėtinga panašią viziją įgyvendinti. Turint didžiausių norų, kad ir išvystyti kokią nors kvepalų liniją, ar ką nors panašaus - visa tai yra nelabai realu. Bent jau šiuo metu. Reikalingos didesnės investicijos. Vienas šiuo metu tikrai nieko nepadarysiu, todėl reikia rėmėjų, bendraminčių, kurie padėtų įgyvendinti visa tai. Sunku, nors labai noriu...

Filmuojatės naujame seriale "Drąsos kaina". Ten Jūsų herojus didžiulis niekšas, piktadarys ir blogas žmogus visomis prasmėmis.

Na taip, tačiau kitą vertus, bus aibė scenų, kur jo įvaizdis visiškai malonus. Jis visgi daktaras, dirbantis ligoninėje. Savo darbinėje aplinkoje, viešame gyvenime išties yra tiesiog puikus žmogus. Tik jis turi keistų pomėgių, tai turbūt ir yra jo juodoji pusė. Tebūnie tai intriga. Neatskleisiu visko, bet seriale žiūrovai pamatys, apie ką aš kalbu.

Turite tiek daug amplua, tiek daug visokiausių įkūnytų personažų. Ar nesunku išlikti savimi? Koks Jūs esate šiandien? Labiau pensininkas Vydas, niekšas gydytojas TV seriale, o gal mados korifėjus Žužu?

Niekada neturiu nieko bendro su savo personažu asmeniniame gyvenime. Nei su Žužu, nei su Vydu, nei su tuo niekšu iš serialo ar muzikos prodiuseriu iš ankstesnio projekto šią akimirką nesusitapatinčiau (juokiasi). Aišku, būna skirtingų aktorių. Vieni įkūnija vieną ar kelis charakterius ir vėliau gyvena savo gyvenimą. Man tenka persikūnyti daug dažniau, todėl aš save suvokiu kaip chameleoną. Aktorius yra kaip instrumentas, kuriuo atitinkamai grojant, išgaunamas atitinkamas garsas. Taip keisdamasis tu pavirsti į vieną, kitą ar trečią asmenybę. Tai yra persikūnijimo reikalas. Geras aktorius turėtų nesunkiai tai daryti. Niekada nederėtų pernelyg įsijausti į vaidmenį, kad tai trukdytų jo paties asmenybei. Savasis "aš" turi valdyti personažą, o ne atvirkščiai. Vadovaujantis tokiais principais, vaidyba ir personažų kūryba man, kaip asmenybei, visiškai netrukdo. O savame gyvenime esu tik... na, kuklus intelektualas.

Dažniausiai esate pateikiamas ir matomas tik kaip personažas. Ar projektas padės mums pažinti tikrąjį Aistį Mickevičių?

Tai va - šokiai ir bus viena iš galimybių. Nors kita vertus, tai irgi yra klausimas, nes turėsiu šokti ir dar kažkaip realizuoti šokį papildomai. Tačiau bet kuriuo atveju ten tikrojo manęs bus gerokai daugiau negu bet kada anksčiau televizijos ekrane.

IŠŠŪKIS. A. Mickevičius sakosi sutikęs dalyvauti TV3 šokių projekte, nes tuo metu kaip tik ieškojo naujų iššūkių.

TV3 nuotr.

PARTNERĖ. Šokių projekte A. Mickevičiaus suporuotas su profesionalia šokėja Viktorija Kunauskaite.

TV3 nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder