"Abipus sienos": kas kaltas dėl Palangos kunigo žūties?

"Abipus sienos": kas kaltas dėl Palangos kunigo žūties?

Po gerbiamo ir žymaus dvasininko žūties – prokurorų slėpynės. Praėjo lygiai metai, kai pėsčiųjų perėjoje buvo partrenktas ir mirtinai sužalotas gerbiamas ir mylimas Palangos kunigas jubiliatas Liudas Serapinas. Avarijos bylos tyrėjai žadėjo darbą baigti per mėnesį, tačiau velionio artimieji jiems rūpimų atsakymų nesulaukia iki šiol.

"Baisiausia, kad brolis gali būti apjuodintas, paverstas tokiu, kurį nori nenori reikėjo pervažiuoti... – sielojasi kunigo sesuo Magdalena Ignotienė. – Tas, kuris vairavo tą mašiną – didelis verslininkas, turbūt turintis užnugarį. Gal todėl čia viskas ir stringa." Įtariamojo avarijos kaltininko Vido Buzo pavardė žuvusiojo artimiesiems anksčiau nesakė nieko. Tai, kad jis – žymus kurorto verslininkas, M.Ignotienė pasakos sužinojusi tik per brolio laidotuves. O gandai apie V.Buzo įtakingumą jos ausis pasiekė jau vėliau, kai avarijos bylos tyrimas regis be priežasties sustojo.

Kodėl iš pažiūros aiški byla teisėsaugininkų stalčiuose per kelis mėnesius tapo paini ir sudėtinga? Kodėl autotechninę ekspertizę prokuroras Benas Leišys nusprendė skirti tik praėjus keletui mėnesių po to, kai darbą baigė policijos tyrėjai? Ar suras B.Leišys atsakymus į šiuos, savo darbą išmanančiam ir jį sąžiningai atliekančiam prokurorui, nesudėtingus žurnalistų klausimus? Ar nebus apjuodintas šviesaus kunigo atminimas? Ar teisėsaugininkai galų gale įvardins ir nubaus kaltuosius, nebijodami jų rango ir padėties visuomenėje? Apie tai – laidoje "Abipus sienos" antradienį, 19.15 val. per LNK.

 

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder