Prie "Padėkos kaukių" priartėjo trečdalis

Prie "Padėkos kaukių" priartėjo trečdalis

Iš Klaipėdos teatralų apdovanojimams "Padėkos kaukė" pasiūlytų 63 kandidatūrų vertinimo komisija atrinko dvi dešimtis nominantų.

Anot uostamiesčio Savivaldybės pranešimo, kovo 24 d. Klaipėdos dramos teatre "Padėkos kaukėmis" bus apdovanoti trys nominantai.

Metų spektakliu pretenduoja tapti "Boni ir Klaidas" (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras), "Pamirštos princesės" (šokio teatras "Padi Dapi Fish"), "Pašaliniams draudžiama" ir "Tėvas" (abu iš Klaipėdos dramos teatro).

Metų aktoriumi arba aktore gali tapti Karolina Kontenytė už Bertos vaidmenį spektaklyje "Tėvas", Darius Meškauskas už vaidmenis spektakliuose "Tėvas" ir "Pašaliniams draudžiama", Lina Rastokaitė už vaidmenį spektaklyje "Varšuvos melodija". Mikalojus Urbonas nominuotas už vaidmenis spektakliuose "Petro Ohėjaus kankinystė", "Vėjas gluosniuose" ir "Pašaliniams draudžiama", o Donatas Želvys - už vaidmenis spektakliuose "Kontrabosas" ir "Faustas".

Metų scenografu gali tapti Giedrė Brazytė už scenografiją spektakliui "Pašaliniams draudžiama", Liuda Liaudanskaitė už "Nojaus laivą" (klounų teatro studija "Dulidu"), Anželika Šulcaitė už darbą "Petro Ohėjaus kankinystei" ir "Vėjas gluosniuose" bei Renata Valčik už miuziklo "Boni ir Klaidas" ir lėlių spektaklio "Alesiutė" scenografiją.

Metų teatro alternatyva pretenduoja tapti Apeirono teatro spektakliai "Nekrozė", "Psiche" ir "Žinduolių perėja"; Klaipėdos lėlių teatro spektaklis "Ieškoma: TEISYBĖ"; šokio teatro "Padi Dapi Fish" spektakliai "Dior in Moscow" ir "Lucky Lucy" bei Taurūno Baužo šokio spektaklis "Faustas".

Į nominaciją "Už nuopelnus teatro menui", komisijos nuomone, šįkart turi pretenduoti Klaipėdos dramos teatro aktorė Jūratė Jankauskaitė, Muzikinio teatro baleto artistas Ričardas Jankevičius ir šio teatro solistas Šarūnas Juškevičius.

Antrame komisijos, kuriai vadovauja teatrologė Jūratė Grigaitienė, posėdyje bus galutinai nuspręsta, kurie nominantai šiais metais didžiuosis "Padėkos kaukėmis".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder