Parama teatralams bus lengviau pasiekiama

Parama teatralams bus lengviau pasiekiama

Po diskusijų su teatralų bendruomene bei ekspertais nuspręsta siūlyti miesto Tarybai sumažinti reikalavimus finansavimo savo programoms siekiantiems jaunimo teatrams.

Vakar Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariams šį siūlymą pristatęs Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis aiškino, kad dabar vienas reikalavimų punktas esąs per sudėtingas.

"Norime, kad vietoj 4 premjerų per metus būtų bent viena. Tai buvo aptarta ir Ugdymo ir kultūros departamente, ir su teatrine bendruomene. Tai svarstė ir ekspertai, kurie pripažino, kad 4 premjerų reikalavimas yra nerealus. Viena premjera per metus būtų minimalus reikalavimas", - sakė N. Lendraitis.

Pasiūlymo rengėjai aiškina, kad pastaruosius trejus metus sulaukiama priekaištų dėl per aukštų reikalavimų, iš kurių pagrindinis - per didelis naujų pastatymų skaičius.

Teigiama, kad po konkurso programoms tenkančių lėšų dydžiai skiriasi 2 ir net 3 kartus, tačiau teatrai privalo įvykdyti visą programą, teiktą konkursui, ir už ją atsiskaityti. Tai esą neteisinga teatrų, kuriems skiriama žymiai mažiau lėšų, atžvilgiu. Jie priversti vykdyti kiekybinius reikalavimus spektaklių kokybės sąskaita. Priėmus šį sprendimą tikimasi panaikinti įtampą, kylančią tarp skirtingą finansavimą gaunančių teatrų.

Šiais metais Jaunimo teatrinės veiklos programų rėmimui skirta 140 tūkst. eurų, kitąmet planuojama išdalinti 190 tūkst. eurų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder