Klaipėdos lėlių teatro sezoną nuspalvins svečiai iš užsienio

Klaipėdos lėlių teatro sezoną nuspalvins svečiai iš užsienio

Jau šį savaitgalį Klaipėdos lėlių teatras atveria duris po atostogų ir nuoširdžiai kviečia visus ištikimus bičiulius, naujus draugus ir pažįstamus į dešimtojo teatro sezono atidarymo šventę šį šeštadienį, rugsėjo 12 d., 12 val.

Šventėje pasidalinsime vasaros džiaugsmais ir įspūdžiais, pristatysime būsimus spektaklius, klausysimės muzikos, atidarysime vilnietės scenografės, teatro dailininkės bei Klaipėdos universiteto lektorės Renatos Valčik eskizų parodą „Commedia dell Arte“ tema , pakviesime žiūrėti patį jautriausią, subtiliausią Klaipėdos lėlių teatro spektaklį apie draugystę ir meilę „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“. Šį spektaklį pagal Kate DiCamilo kūrinį režisavo režisierė Gintarė Radvilavičiūtė, o vaidina aktoriai Renata Kutaitė bei Vytautas Kairys.

Sekmadienį, rugsėjo 13 d., 12 val. vaidinsime vieną mūsų žiūrovų mėgstamiausių, linksmiausių ir dramatiškiausių spektaklių „Raudonkepuraitė“, kurį pagal žinomą Šarlio Pero pasaką interpretavo taip pat G. Radvilavičiūtė ir puiki komanda: scenarijaus autorius Mindaugas Valiukas, lėlių dailininkė Viktorija Dambrauskaitė, kompozitorius Donatas Bieliauskas-Donis, aktorės Renata Kutaitė, Karolina Jurkštaitė.

Šį sezoną Klaipėdos lėlių teatro spektakliai tradiciškai bus vaidinami kiekvieną savaitgalį. Tradiciškai kviesime vaikučius atrasti ir pažinti lėlių teatrą, bendrauti, žaisti ir mokytis naujų dalykų Karakumų Asilėlio mokyklėlėje, kurios užsiėmimai prasidės spalio 6 d., kviesime į renginius, parodų pristatymus ir susitikimus su lėlių teatro menininkais.

Vienas ypatingų susitikimų - pasaulinio garso lėlių teatro žvaigždės Nevilio Tranterio (Neville Tranter) kūrybinės dirbtuvės Klaipėdos lėlių teatre rugsėjo 12-16 dienomis, kurias organizuoja Lietuvos Nacionalinis UNIMA centras. Australijoje gimęs ir nuo 1978 m. Olandijoje spektaklius kuriantis N. Tranteris vaidina su žmogaus dydžio lėlėmis. Derindamas minimalią scenografiją ir rafinuotą muziką, šviesas ir garsus, pasitelkdamas tradicinio teatro bei moderniąsias technologijas, N. Tranteris kuria nepamirštamą, unikalų teatro vaizdų pasaulį. Lėlių teatro garsenybės kūrybinių dirbtuvių tema Klaipėdos lėlių teatre bus lėlės ar objekto galimybės teatre. Išskirtinis dėmesys bus skirtas aktoriaus ir lėlės santykiui ir sąveikai.

Spalio mėnesį Klaipėdos lėlių teatras pradės premjera. Režisierius Donatas Savickis, praeitą sezoną Klaipėdos lėlių teatre sukūręs nuostabią lėlių spektaklių kūdikiams trilogiją "Sapnų pasakėlės", šį rudenį nustebins spektakliu visai šeimai pagal nuostabią Hanso Kristiano Anderseno pasaką "Coliukė". Spektaklio kūrybinė komanda: dailininkė – Angelina Furmaniuk-Savickienė, muziką ir vaidemis spektaklyje kurs – Monika Mikalauskaitė ir Vytautas Kairys, šviesų dailininkas – Tomas Zinkus.

Lapkričio mėnesį Klaipėdos lėlių teatre įvyks tarptautinė, premjera. Psichologinį spektaklį „Kas tu“ apie tai, kaip atpažinti ir susigyventi, susidraugauti su savo baimėmis, kuria tarptautinė lėlininkų komanda, kuriai vadovauja aktorystės studijas Lietuvos teatro akademijoje ir lėlių teatro studijas garsiausioje lėlininkų mokykloje Šarlevilyje (Prancūzija) baigusi menininkė Jūratė Trimakaitė. Jos kūrybinėje komandoje - bendraminčiai iš Prancūzijos: kompozitorius Thomas Demay , lėlių konstruktorės Noemie Beauvallet, Marion Belot ir Thais Trulio iš Brazilijos.

Spektaklio siužetas gimė kūrybinės laboratorijos su Klaipėdos Montesori vaikų darželio ugdytiniais metu. Vaikai lėlių teatro menininkams pasakojo apie savo baimes, jas piešė pasisakė apie menininkų sukurtas spektaklio lėles. Spektaklyje vaidins Klaipėdos universiteto vaidybos, režisūros bei lėlių teatro režisūros studentės Aiva Krupelytė, Živilė Beniušytė, Rūta Jankevičiūtė.

Metus Klaipėdos lėlių teatras tradiciškai palydės su Kalėdų Seneliu, kuris jau pranešė, jog atvyks su savo komanda į teatro namelį gruodžio 5 d. ir gyvens jame bei susitikinės su vaikais iki pat Šv. Kalėdų.

Maloniai kviečiame į Klaipėdos lėlių teatrą!

Klaipėdos lėlės ir žmonės

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder