Vygantas, Evelina Sašenko ir Laurent Secco kiekvienam dovanos savo "Je t‘aime"

Vygantas, Evelina Sašenko ir Laurent Secco kiekvienam dovanos savo "Je t‘aime"

Jau kovo pabaigoje į Klaipėdą, Panevėžį, Kauną ir Vilnių atkeliaujantis prancūziškų meilės baladžių vakaras „Je t‘aime“ muzikos gerbėjams žada daugiau kaip valandą romantiškos muzikos. Paryžiaus atmosferą priminsiančioje scenoje susitiks autorinių baladžių atlikėjas Vygantas, „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laimėtoja Evelina Sašenko ir prancūzų dainininkas, komikas Laurent Secco. Visi jie pasiryžę su klausytojais ne tik pasidalinti savo muzika, bet ir ištarti savo „Je t‘aime“.

Kovo 29 – balandžio 1 dienomis keturiuose šalies miestuose skambės ne tik kūriniai iš tokių gerai žinomų atlikėjų kaip Edith Piaf ar Henri Salvador repertuaro, bet ir autorinė L. Secco ir Vyganto kūryba. Pastarojo kūrybą žinantys atpažins jį dainose „Miesto vaikas“, „Aš vėl praplauksiu debesiu“ ir kitose. Tuo tarpu L. Secco pasirodymo metu skambės dainų „Maži vandens lašeliai“, „Vice a verser“ bei kitų kūrinių posmai.

„Kartais atrodo, kad pasaulis sukasi per greitai. Šiais koncertais norime pakviesti bent sekundei stabtelėti ir prisiminti tai, kas išties yra svarbu – meilė,“ – sako vakaro sumanytojas dainininkas ir režisierius Vygantas. Pasak jo, šiam projektui apibūdinti ypač tinka žodžiai iš H. Salvadoro atliekamos dainos „Žiemos sodas“ („Jardin d‘hiver“), kuri skambės ir renginio metu: „Norėčiau žalios saulės, šviesos kaip Naujojoje Anglijoje, norėčiau pusryčiauti ant žemės ošiant vandenynui ir bučiuoti tave atmerktomis akimis“.

Koncerto rengėjai „Je t‘aime“ koncerto metu žada ir improvizacijų. „Juokaujame, kad kur susitinka du vyrai ir moteris, visuomet gali kilti netikėtumų. Šįkart panašiai gali atsitikti ir mūsų scenoje – ir aš, ir Laurentas dalį kūrinių planuojame atlikti kartu su Evelina Sašenko, tad bandysime žaismingai išsisukti iš galinčių iškilti situacijų“, – juokavo Vygantas. Jo teigimu, nors koncerto atlikėjai iš pažiūros atrodo gana skirtingi, juos vienija begalinė meilė kūrybai, o tai, jog jie atstovauja skirtingiems stiliams, muzikai pridės naujų sąskambių.

Laurent Secco.

Žaismingam trio akomponuos gitaristai Tomas Varnagiris ir Audrius Piragis, akordeonistas Nerijus Bakula ir perkusininkas Martynas Lukoševičius. Be to, prie „Je t‘aime“ instrumentalistų prisijungė kontrabosistas Eugenijus Kanevičius. Renginio atmosferą padės kurti ir vaizdo projekcijos.

Vygantas.

Į pirmąjį koncertą Klaipėdos koncertų salėje atlikėjai kviečia jau antradienį, kovo 29 dieną. Kovo 30 dieną „Je t‘aime“ atkeliaus į Panevėžio bendruomenių rūmus, o kauniečiai į prancūziškos muzikos valandą Kauno lėlių teatre kviečiami kovo 31 dieną. Balandžio 1 d. Vilniaus mažajame teatre nuskambėsiantis „Je t‘aime“ taps ir baigiamuoju Frankofonijos dienų akcentu. Koncertų pradžia – 19 val. Bilietais prekiauja www.bilietai.lt, jų kaina – nuo 28 litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder