Vokietijos ir Lietuvos kūrybos sintezė: kitokia keramikos paroda

Vokietijos ir Lietuvos kūrybos sintezė: kitokia keramikos paroda

Klaipėdoje, galerijoje „Amfora“, atidaryta vokiečių menininkės Helgos Bing ir jos globojamo keramikos klubo „Žiezdrė“ auklėtinių paroda „Lietuva ir Vokietija kuria kartu“.

81-erių menininkės iš Vokietijos, Hamburgo universitete studijavusios pedagogiką ir filosofiją, kūryba įvairiapusė. Helga Bing kuria pasakas, aforizmus, eiles. Yra nutapiusi daugybę paveikslų, kuria plastikos ir keramikos dirbinius. Galerijoje „Amfora“ menininkė pristato įvairiausių formų indus. Dirbiniuose iš molio atsiskleidžia subtilus Helgos Bing medžiagos pojūtis. Tamsūs indai, daugiausia iš grubaus molio, primena archainius plastikos dirbinius.

„Kūryba yra tarsi žmogaus sielos liepsna. Kiekvienas kūrėjas žino, kad kaip žmogui reikia deguonies, taip kūrybai – papildomo peno iš aplinkos“, – samprotauja kūrėja.

Vokiečių menininkė prieš penkerius metus tapo Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro keramikos studijos „Žiezdrė“ globėja. Ji ne tik mokė jaunuosius kūrėjus – gerokai pakito ir jos pačios kūryba, joje atsirado spalvų.

„Ji atvažiuodavo, parodydavo vaikams tos senosios archainės Europos stiliaus dirbinių – tokių mes tikrai nemokėjome, todėl vaikams šis bendradarbiavimas buvo labai naudingas. Dabar jau galime visuomenei pasirodyti kartu su tokio lygio menininkais menininkais“, – džiaugiasi keramikos studijos „Žiezdrė“ vadovė Vida Daukšienė.

Kartu su Helga Bing savo kūrybą parodoje pristato ir lietuvės moksleivės. Laura Motuzaitė eksponuoja lėkščių, knygų ir medžio kolekcijas, o Solvita Beteikaitė žavisi animacinių filmų herojais.

„Ponios Helgos dėka mes gavome glazūrų, kurios naudojamos ir mano darbuose. Juose dominuoja ryškių spalvų glazūros“, – darbus pristato studijos „Žiezdrė“ auklėtinė Laura Motuzaitė.

„Manau, kad ši paroda yra tik dar vienas žingsnis į platų kūrybos pasaulį. Nesakau, kad pirmas, nes bendrų parodų Helga ir mūsų mergaitės jau surengė ne vieną“, – kalbėjo keramikos studijos „Žiezdrė“ vadovė.

Susipažinti su vokiečių menininkės ir lietuvių moksleivių kūryba galerijoje „Amfora“ bus galima iki Naujųjų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder